L’andorrà és quart a la seva sèrie amb un temps d’1.54,19 minuts

Per #GASS

Pol Moya corrent la seva sèrie dels 800m als Mundials de pista coberta.
Pol Moya corrent la seva sèrie dels 800m als Mundials de pista coberta. | AFP / Mark Ralfston
Bona actuació de l’únic representant andorrà als Campionats del Món de pista coberta que es van disputar des de dijous fins la passada matinada a la ciutat nord-americana de Portland. Pol Moya, que corria la prova dels 800 metres llisos divendres al vespre, va fer el 14è millor temps global d’entre els 15 corredors que van disputar les tres sèries, i va ser quart d’entre els cinc atletes de la primera cursa de la seva prova.

Moya sortia del carril tres i tot i realitzar una bona carrera i estar competint amb la resta de corredors durant gran part dels 800 m, l’atleta del Principat es va quedar enrere quan va encarar la recta final i es va haver de conformar amb un quart lloc, realitzant un temps de 1.54,19 minuts i quedant-se a 2,03 segons del vencedor de la sèrie, el kenyà Mostafa Smaili, que va ser l’únic classificat per a la final d’entre els cinc competidors de la primera cursa.

La primera sèrie va ser la que va tenir un ritme més lent d’entre les tres sèries dels 800 m. A causa d’haver corregut en la mànega més pausada, Moya no es va poder apropar al seu millor temps personal i rècord nacional absolut i sub-23 de la prova, un objectiu que tenia en ment després d’haver-ho pogut aconseguir tot just quinze dies abans al Campionat d’Espanya de pista coberta celebrat a Madrid. Més de quatre segons van separar l’atleta andorrà de la seva marca de 1.49,84 m.

Cros Internacional de les valls/ En la cursa disputada ahir al matí a la Borda Mateu, Marcos Sanza va revalidar el triomf arribant a meta acompanyat del seu company del CAVA, Manuel Fernandes Pita, amb qui va córrer durant tot el recorregut però a qui al final es va imposar tot i que els dos van assolir un temps de 34.05 minuts. Gairebé un minut i mig després va arribar un atleta de l’FC Barcelona, Lluís Camprubí, que va superar Jordi Royo per només cinc segons.

En la classificació per equips, també va ser el CAVA el gran triomfador ja que Xavi Andorrà va arribar en sisena posició, just darrera de Guillem Dalmau (AA Palamós), sent el quart del Valls en arribar, sumant 13 punts i un nou títol tricolor per clubs.

En dones, també la primera i segona plaça va ser ocupada per atletes del CAVA. Yolanda Castillejo es va imposar amb un temps de 18.20 minuts en la prova femenina a Dayane Huerta, que va arribar 34 segons després. Novament una atleta de l’FC Barcelona, Alexia Hartmann, va completar el podi en dones.