PUBLICITAT

Prato Nevoso

Podi d'Inka Bellés en ‘espoir’ a la Copa el Món

L’andorrana finalitza tercera en individual i quarta en esprint i vertical per assolir aquest gran resultat

Per #GASS

Bellés, en l’anterior prova de Copa del Món d’Alpago (Itàlia).
Bellés, en l’anterior prova de Copa del Món d’Alpago (Itàlia). | Willi Seebacher
Podi Mundial d’Inka Bellés. L’esquiadora de muntanya andorrana ha signat una tercera posició en categoria espoir en el rànquing global de la Copa del Món de la ISFM una vegada completada la darrera prova del calendari: la Mondolé Ski Alp, disputada a Prato Nevoso (Itàlia). 
 
Bellés es va quedar fora en podis de dues categories, la de vertical i en esprint, però el tercer lloc assolit en individual li va valer per aconseguir la tercera posició final en el global. El cap de setmana no va començar del tot bé per a l’andorrana després d’acabar en la setena plaça en la prova inaugural de vertical, però es va reivindicar dissabte en la seva especialitat, la categoria d’individual, amb una fantàstica segona posició per darrera de l’italiana Alba de Silvestro, amb un temps de 2.48.35 hores, sent 12 minuts més lenta que la guanyadora. Bellés va pagar una mica ahir en la darrera prova de la temporada, l’esprint, l’esforç realitzat en el dissabte. Va ser cinquena entre les nou competidores que van prendre part de la cursa. Això no va evitar però que 93.30 punts s’embutxaqués el podi de la general entre totes les categories. 
 
En categoria masculina, Xavi Areny va ser el més destacat durant les jornades de dissabte i d’ahir a la Mondolé. En la cursa individual va signar una destacada 24a plaça amb un temps de 2.31.38 hores. Joan Albós també va realitzar una bona actuació amb la seva 26a posició (2.36.16 h) en una cursa que no va poder finalitzar David Albós i que es va embutxacar novament l’incansable Kilian Jornet amb un temps de 2.10.48. 
 
En la cursa d’esprint, Areny va ser 25è amb un registre de 4.37 minuts, 12 segons més ràpid que David, 30è, i 23 més que Joan, que va ser 34è en una prova en la qual es va imposar Robert Antonioli (4.14). 
 
En les classificacions generals d’homes, el més ben situat és Areny en la categoria d’esprint amb una 30a posició. També ho és en la categoria d’individual (36è), mentre que David Albós domina la taula de vertical entre els andorrans amb una 38a plaça final. 
 
La categoria júnior també va comptar amb participants andorrans en la darrera prova de la Copa del Món. Sergi Casabella va signar l’actuació més destacada amb una novena plaça en la prova de l’esprint amb un temps de 4.06 minuts, només 16 segons més lent que el vencedor, el suís Thomas Corthay. Euan Prieto va ser 13è (4.12), mentre que Marc Font (4.25) i Arnau Soldevila  (4.45) van tancar la classificació en 15a i 16a posició. En la prova d’individual, era Font qui es posicionava millor entre els andorrans amb un 13è pel 15è de Casabella.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT