El VPC torna a perdre i confirma el descens

Diu adéu a la temporada i la categoria amb una derrota amb el Saint Jory

Per JOAN JOSEP BLASCO

| Emilio Prenas
Era la crònica d’una mort anunciada. A la darrera jornada el VPC va continuar amb la dinàmica perdedora dels últims mesos i no només va caure amb l’RC Saint Jory Bruguieres (5-17), sinó que va perdre la categoria. Una ratxa d’onze derrotes en els últims dotze partits condemna als de Manuel Romo al descens.

Per tenir opcions de permanència els andorrans necessitaven guanyar i esperar altres resultats. Però amb la derrota ja no hi havia res a fer. El Saint Jory errava una penalitat al minut 7 i al quart d’hora el VPC es posava per davant amb un assaig col·lectiu. Simón errava la transformació. Els francesos es van tirar endavant i així aconseguien materialitzar una marca, que era transformada. De cara a mantenir la categoria, els locals necessitaven no veure targetes per tenir més opcions, però al 35 Reikashvili era expulsat. I just abans de descans els gals ampliaven diferències, després d’una recuperació feien un assaig que a més era transformat.
Al descans els jugadors andorrans van esperonar-se, però no es va veure reflectit sobre el camp. Faltava ànima, fruit de la complicada situació en la que s’ha trobat l’equip al llarg de les jornades. Al minut 61 el Saint Jory realitzava un cop de càstig, el que posava encara més coll a munt el matx. I més perquè al VPC se’l veia vençut. En zona d’atac ben poc van ser-hi. I en canvi el rival tractava d’ampliar diferències imprimint velocitat al joc. Com va ocórrer en la primera part, l’àrbitre va xiular el final abans que es complís el temps reglamentari.

A pesar de perdre la categoria, «el balanç de l’any trobo que ha estat positiu. Si només pensem en els resultats no, però sí si ho fem perquè hem apostat per la gent d’Andorra», exposa Romo, valorant que es treballa a llarg termini i que els jugadors de casa han estat «protagonistes» al llarg de la temporada. «Hem donat un pas endavant perquè el VPC és un club productor de jugadors» i exclama que s’ha de seguir donant confiança als formats al país: «Traiem pit del que portem i no pel que produïm. És una política que s’ha de canviar». El tècnic no veu tant greu el descens, per poder seguir treballant amb els joves i de cara a la pròxima temporada «pensar en els sub-18». El seu futur no està aclarit i en els pròxims dies es reunirà amb la junta directiva per tractar-lo.

La nefasta dinàmica que s’ha tingut en bona part de la temporada ha condemnat l’equip. «Ens ha faltat bastant actitud dins el camp», assegura un dels jugadors, Dani Raya, que considera que «l’any passat teníem jugadors de nivell que ens permetien tirar endavant els partits». També pensa ja en el pròxim curs, amb un «projecte amb gent de casa i que els júniors pugin». Amb la lliga finalitzada toca jugar la Copa Pirineus, però el VPC valora no disputar-la i donar la campanya per acabada.