PUBLICITAT

Ordino

L’Agència Andorrana Antidopatge serà una realitat abans del maig

Tindrà un pressupost de 64.000 euros i hi haurà alguns canvis en la junta respecte de la Comissió

Per Iván Moure

Els membres de la Comissió, ahir en l’última reunió al Centre de Tecnificació d'Ordino.
Els membres de la Comissió, ahir en l’última reunió al Centre de Tecnificació d'Ordino. | SFGA
La Comissió Estatal Antidopatge va viure ahir la seva darrera reunió, ja que l’Agència Andorrana Antidopatge (AAA) és molt a prop de ser una realitat. Només falta que s’aprovi la llei de creació perquè desaparegui la primera i s’activi el funcionament de la segona.
 
De moment hi ha l’acord amb l’Agència Mundial Antidopatge (AMA) a nivell de la llei de creació, a nivell del reglament de l’organització nacional i a nivell de reglament intern. «Una vegada estiguin els tres  convenis signats pels coprínceps i surtin al BOPA», segons va assegurar el secretari d’Esports d’Estats, Jordi Beal, «Andorra deixarà d’estar en una situació de no conformitat», a la qual va entrar el passat novembre juntament Rússia, Argentina, Bolívia, Ucraïna i Israel. «Crec que serà abans del maig», va afirmar. 
 
Calia una actualització, una renovació profunda, i després de mesos de contactes continus amb l’AMA tot està a punt. «No ha estat fàcil tirar la llei endavant. Són elements molt tècnics, no ha estat complicat perquè tot està clarament marcat, el que es pot i el que no. Però també és cert que  hi ha especificitats del nostre país que eren importants defensar, no volíem que es convertís en una agència que multipliqués els costos de forma indefinida i aquest era un del perills per l’estructura inicial que ens demanava l’AMA. L’estructura que volem crear és diferent a la del grans països, tot i que per a ells no hi ha diferències entre un de gran i un de petit. D’aquí que no fos tan fàcil trobar un punt en comú», va detalla Beal.
 
L’AAA tindrà un pressupost de 64.000 euros, sense comptar l’ajuda que rebrà dels diferents ministeris, a través de projectes destinats a la població i relacionats amb l’educació, la difusió i la prevenció del dopatge. La meitat serà destinada a la feina executiva, ja que l’AMA exigeix que sigui independent i no estigui sotmesa a cap entitat pública. Per tant, haurà de crear un programa de controls, centrat en els programes nacionals degut a que als internacionals és problema de les organitzacions. Per exemple el Tour o la Copa del Món d’esquí alpí. En aquest sentit, es farà èmfasi en la localització dels esportistes. Hi haurà un grup d’atletes top andorrans que hauran d’estar localitzables a diari per si se’ls vol fer un control sorpresa. Cada control pot arribar a costar entre 200 i 400 euros, però estem parlant d’un baix número d’esportistes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT