PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La hisenda veïna exigeix 3 anys a Thyssen per fingir viure a Andorra

L’Agència acusa el fill de la baronessa de defraudar 630.000 €

Per EL PERIÒDIC

Borja Thyssen
Borja Thyssen | El Periòdic
L’Agència Tributària espanyola exigeix tres anys de presó a Borja Thyssen per la presumpta comissió d’un delicte de frau fiscal. L’entitat acusa el fill de la baronessa d’evitar pagar 630.000 euros en concepte d’impostos el 2007, època en què se l’acusa d’haver fingit viure al Principat malgrat que la seva residència real no es trobava a Andorra. La representació lletrada de Thyssen insisteix en desmentir-ho i acusa per tant a hisenda d’incórrer en una acció «absolutament il·legal».
Les obligacions que suposadament hauria eludit aportar el fill de Tita Cervera responen als conceptes de patrimoni i de la renda de l’exercici del 2007 i ascendeixen a més de 600.000 euros, segons l’advocacia estatal espanyola, part acusatòria del cas a instància de la institució tributària,la qual al·lega que Borja Thyssen s’hauria instal·lat al Principat a partir del 2013. Segons informa el mitjà digital El Confidencial anomenant diferents fonts properas a Hisenda, s’acusa a Borja Thyssen de no tributar a Espanya pels seus múltiples ingressos d’aquell any, que inclourien els 300.000 dòlars com a avançament del pacte de Basilea pel qual s’establia el repartiment de l’herència del seu pare.
 
Informes dels guardaespatlles/ Per poder considerar algú resident a l’estranger cal que aquesta persona hagi passat l’equivalent o més de 183 dies a fora d’Espanya. En casos de frau fiscal, l’agència de tributs del país veí fa ús de proves com factures, bitllets d’avió o rebuts de la targeta de crèdit i del telèfon per tal d’establir una calendarització fixada en base a documents. 
En el cas de Thyssen, l’Oficina Nacional d’Investigació del Frau (ONIF) espanyola va requerir a les empreses que vetllen per la seguretat de Thyssen les seves estàncies a Espanya per intentar acreditar que no pasaba sis mesos al Principat com al·legava, amb la fi d’eludir les seves responsabilitats impositives. A la instrucció, segons les fonts, apareixen empreses nord-americanes que manegen comptes a Andorra.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT