PUBLICITAT

Ordino

El Govern actua per estalviar aigua als centres esportius

La iniciativa consta d'unes enganxines amb què es recorda els qui es dutxen la necessitat de no encantar-se mentre ho fan

Per M. C.

Presentació de la iniciativa.
Presentació de la iniciativa. | EL PERIÒDIC
Cantar sota la dutxa, si ens empeny a trigar més en el ritual d’higiene diari, està malt vist per part de la campanya que el Govern ha engegat per tal de conscienciar la societat de la importància d’escatimar l’empra d’un bé tan preuat però escàs com és l’aigua. Cantar, no obstant, serveix com a guia per saber quin temps aproximatiu podem mantenir l’aixeta oberta: ‘El temps que trigues en cantar la teva cançó preferida’ és la mitjana que des del departament de Medi Ambient s’estima adequat per no pecar de malversament.
 
Amb la finalitat de conscienciar els infants i joves adscrits als clubs esportius del Principat i, a partir dels petits, fer extensiu als familiars un missatge en pro de l’estalvi de l’aigua, el Govern ha repartit entre les seves instal·lacions esportives una sèrie d’enganxines amb què es recorda els qui es dutxen de la necessitat de no encantar-se mentre ho fan.
 
«Cada minut [que ens estem a la dutza] gastem nou litres d’aigua. Aquests nou litres han de ser al riu, i no pas a dintre de les nostres banyeres». És l’argument que va defensar el secretari d’Estat d’Esports , Jordi Beal, en el marc de la presentació de la iniciativa. Beal va mostrar públicament les enganxines que es posaran, per ara, als centres esportius propietat del Govern, «aprofitant que hi passen molts nens i joves»: el Camp d’Esports d’Ordino, el Poliesportiu d’Andorra, el pavelló Joan Alay i l’Estadi Nacional a Andorra la Vella. La intenció passa perquè, per mitjà dels més petits, el missatge arribi a les famílies. En aquest sentit, Beal va defensar que es tracta d’una «manera barata de passar un missatge explícit». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT