PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘La viuda alegre’ canta a Andorra

La representació de l’obra musical a Sant Julià posa fi a la Temporada d’Òpera 2015-2016

Per ESTEFANIA GRACIA

La soprano laurediana Jonaina Salvador, durant l’acte de presentació, ahir.
La soprano laurediana Jonaina Salvador, durant l’acte de presentació, ahir. | ANA / B. N.
La Temporada d’Òpera d’Andorra 2015-2016, emmarcada sota l’associació Andorra Lírica, finalitzarà amb la representació de l’obra musical La viuda alegre, una actuació «viva, plena de ball i emmarcada en un ambient de festivitat», segons va destacar ahir durant la presentació la directora de la Temporada d’Òpera d’Andorra, Jonaina Salvador. En total es faran dues actuacions, el 4 de juny a les 20.30 hores i el 5 del mateix mes a les 18.00 hores, a l’auditori Claror de la parròquia laurediana. 
 
Salvador va matisar que preparar una actuació d’aquestes característiques al Principat és «particular, perquè els artistes venen de punts diferents i no es podrà fer un assaig conjunt fins la setmana abans de l’estrena, per tant, mentre no arribi la data, s’aniran fent assajos parcials amb alguns actors del repartiment a Barcelona». 
 
L’obra comptarà amb l’acompanyament de piano i violí i amb l’actuació de l’Esbart Laurèdia de Sant Julià de Lòria, que representarà un ball tradicional «amb reminiscència turca». Aquest tindrà lloc durant el segon acte, «quan la protagonista evoca a la seva infància», va destacar Salvador. També hi participaran sis ballarins clàssics –ja que la música predominant serà el vals– de representació internacional, aquests estaran dirigits per la coreògrafa Vanessa Gálvez.
 
L’actuació es farà en castellà, tot i que l’obra original és alemanya. «Hem decidit escollir aquesta llengua perquè la darrera obra (Carmen) ja la vam fer en francès i vam pensar que ara estaria bé fer-la en castellà», va matisar Salvador. 
 
Repartiment de l’obra / Tot i que encara queden alguns aspectes tècnics i interns per acabar de concretar, com el vestuari o el decorat, el repartiment d’actors –es conservaran tots els personatges de l’obra original– està totalment tancat. Així, Salvador (soprano) va confirmar que ella mateixa s’encarregarà d’interpretar el paper protagonista de Hanna, mentre que l’altre paper principal, el de Danilo, l’interpretarà el tenor de Pineda de Mar, Albert Deprius. 

Pel que fa als papers coprincipals, la soprano Maria Ponsantí interpretarà a Valencienne i Camille de Rosillon anirà a càrrec del tenor francès Alexandre Guerrero. D’altra banda, pel que fa als papers secundaris, l’obra es completa amb el baríton Andrés Jiménez, que repeteix participació després de Carmen, el tenor català Jordi Casanova, els barítons Manuel Mas, Guillem Forné i Joan Carles Minyana.

Continuació de la temporada / Salvador va destacar que ja s’està treballant en la propera Temporada d’Òpera d’Andorra 2016-2017, «el patrocini està gairebé tancat». Tot i que encara no es poden confirmar els títols per aquesta, la intenció es començar les actuacions a partir del novembre i fer-ne una aquest més i dues més al febrer i juny. A més, en vista de l’èxit que tingui La viuda alegre i Carmen (les dos obres representades durant la temporada d’enguany), «pot ser que les incloguem en la propera temporada».
 
Tot i que la idea és acabar de consolidar el projecte d’òpera al país, des d’Andorra Lírica ja s’està estudiant la possibilitat d’exportar la temporada a altres territoris de Catalunya. «És una feina afegida, però creiem que vincular el nom d’Andorra a l’òpera és molt positiu», va matisar Salvador. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT