PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Petició de gairebé tres anys pel contraban de 80.000 paquets

Els acusats neguen saber l’existència del tabac en el seu remolc

Per EL PERIÒDIC

Uns agents de la Guàrdia Civil, a la frontera de la Farga de Moles.
Uns agents de la Guàrdia Civil, a la frontera de la Farga de Moles. | TONY LARA
El jutjat penal 1 de Lleida va acollir ahir el judici a dos acusats d’intentar introduir a l’Estat 80.000 paquets de tabac de contraban d’Andorra, valorats en més de 280.000 euros, la qual cosa suposa un frau en impostos de més de 16.000 euros. La fiscalia va demanar 2 anys i 10 mesos de presó per a cadascun d’ells per un delicte de contraban. Tots dos, veïns de Còrdova, van negar els fets, que van tenir lloc el 25 de juny de 2014 a la duana de la Farga de Moles. Un dels acusats, J. B., pretenia sortir d’Andorra conduint un camió amb un semiremolc frigorífic on estava amagat el tabac en un doble fons però en el seu pas per a frontera la Guàrdia Civil el va aturar i va descobrir el tabac amagat. L’altre acusat, D. M., era el propietari del semiremolc. 
 
Tots dos van negar al judici ser coneixedors de l’existència del tabac al semiremolc. La defensa de D. M. demana l’absolució pel seu client i el de J. B., que se li rebaixi la pena a un any per contraban per imprudència.
 
J. B. va assegurar que desconeixia que el semiremolc dugués amagat en un doble fons tabac. Va explicar que es dedica a transportar mercaderies d’Andalusia fins a Barcelona per a una empresa i que, en els dies lliures aprofita per fer altres feines de transportista sense el coneixement del seu cap per treure’s diners extres. Va declarar que el semiremolc era de D.M., que són amics i que el va agafar per provar-lo i si li agradava comprar-li. D. M. va coincidir que J. B. li volia comprar i que ell se’l volia treure de sobre perquè el va adquirir per 7.000 euros esperant trobar feina per una empresa però que, en no sortir-li, necessitava recuperar la inversió. D. M. també va declarar que desconeixia que el semiremolc dugués tabac de contraban. 
 
La fiscalia considera les versions «absurdes» i «inversemblants» i considera que tots dos es dedicaven a introduir tabac d’Andorra. Assegura que, tal com consta als registres de la Guàrdia Civil de la Farga de Moles, el camió amb el semiremolc ja havia passat en altres ocasions. A més un dels agents que van trobar el tabac va dir que va sospitar de J. B. perquè en aturar-lo estava molt nerviós i tenia molta pressa per marxar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT