PUBLICITAT

Andorra la Vella

Satisfacció i confiança del MoraBanc pel pas endavant en defensa

El de Manresa va ser el matx en què el BCA va rebre menys punts del curs

Per ALBERT CANES

Daniel Clark, Sergi Pino i Shawn Jones, en un partit anterior del MoraBanc Andorra al Poliesportiu.
Daniel Clark, Sergi Pino i Shawn Jones, en un partit anterior del MoraBanc Andorra al Poliesportiu. | TONY LARA
Amb 61 punts, un 26% d’encert exterior i un 47% d’interior, l’ICL Manresa va ser l’equip que va anotar menys punts al MoraBanc en tota la temporada. L’anterior registre estava en mans del cuer de la Lliga Endesa, el RETAbet.es GBC, que en va transformar 70 en la seva visita al Poliesportiu, pels 88 que va fer el conjunt tricolor aquell dia. 
 
Contra l’equip basc es va realitzar una de les millors actuacions en defensa de l’equip aquesta temporada fins que al Nou Congost es va superar i, aprofitant el delicat moment de l’equip del Bages, el MoraBanc va fer el seu millor registre defensiu de la temporada en quant a números. En quant a joc, també va ser un dels més sòlids i després d’una sèrie de jornades en què s’havia patit en aquest apartat repetidament i només una setmana després d’encaixar una de les derrotes més voluminoses de la història del club a l’ACB, es va donar el tant esperat pas endavant en defensa. 
 
D’això en treia pit el director general del club del Principat, Francesc Solana, que no amagava la satisfacció pel triomf a Manresa, principalment a causa d’aquesta millora defensiva: «La resposta de l’equip el passat cap de setmana va ser molt bona. Esperem que aquest sigui l’inici per poder afrontar els següents duels amb confiança i veient que el nivell defensiu és bo». 
 
Tot i la satisfacció per la victòria i el pas endavant, Solana demanava a l’equip que aquesta dinàmica «segueixi» i no es quedi en només una jornada perquè si es dóna continuïtat «l’equip anirà creixent». El director general de l’entitat tricolor també parlava de «confiança», un aspecte que segons el membre de la directiva havia anat disminuint poc a poc a causa de la sèrie de derrotes que arrossegava l’equip, però que el duel contra el Manresa podia ser un bon punt d’inflexió: «La resposta ens ha donat confiança i esperem poder créixer en els propers partits». 
 
L’equip revelació/ Amb la defensa encarada cap a una direcció, el MoraBanc afronta dissabte un nou test vital per veure quines són les aspiracions de ser als play-off. El Montakit Fuenlabrada, sisè a la taula amb 13 victòries, visita el Poliesportiu i sobre l’últim equip en què va jugar, Solana va tenir molts elogis en relació al joc que porta oferint durant mesos. «És el conjunt revelació de la temporada, està fent una campanya fantàstica i juga amb confiança en les seves possibilitats, sobretot des de la seva agressivitat defensiva», comentava el director general, que puntualitzava que «tenen molt clar a què juguen i és un equip molt difícil de guanyar. Hem d’estar molt bé nosaltres per poder competir i intentar guanyar». 
 
Les tres properes jornades seran clau per a les aspiracions del club i la confiança de l’equip jugarà un paper fonamental.
PUBLICITAT
PUBLICITAT