PUBLICITAT

Puigcerdà

Els Mossos detenen 18 persones a la Cerdanya per tràfic de drogues

16 dels implicats, de diferents nacionalitats, són veïns de Puigcerdà

Per EL PERIÒDIC

El material decomissat pels Mossos d'Esquadra.
El material decomissat pels Mossos d'Esquadra. | MOSSOS D'ESQUADRA
Els Mossos d’Esquadra van informar ahir de la detenció de 18 persones com a presumptes responsables d’una organització dedicada al tràfic d’estupefaents a la Cerdanya. Els arrestats tenen edats compreses entre 27 i 69 anys, són de nacionalitats marroquina, espanyola i romanesa i setze d’ells són eren veïns de Puigcerdà. També hi ha hagut una detenció a Manlleu i una altra a Vic. Estan acusats d’un delicte contra la salut pública i organització criminal.
 
L’operació es va dur a terme dijous passat, dia 17. Tot seguit, el jutge va ordenar l’ingrés a presó per a sis dels detinguts i llibertat amb càrrecs per la resta. Entre els detinguts hi ha un funcionari judicial investigat com a presumpte autor d’un delicte de revelació de secrets. 
Des de l’inici de la investigació aquestes persones haurien distribuït més de 2 kg de cocaïna. Segons estimacions de l’Oficina Nacional Central d’Estupefaents el total de la substancia comissada estaria valorada en més de 40.000 euros, un cop adulterada i distribuïda.
 
A finals de novembre de 2015 els Mossos van detectar la presència d’un grup de persones que presumptament es dedicava al tràfic de substàncies estupefaents en ple centre de Puigcerdà. Després de diversos dispositius de vigilància i seguiment, la policia va constatar un degoteig constant de consumidors que entraven en un establiment situat al carrer Doctor Piguillem, on compraven la droga.
 
La investigació va posar al descobert que es tractava d’una organització criminal que tenia una estructura molt ben organitzada. Tot apunta que la droga era traslladada des de diferents punts de la comarca d’Osona a través d’un complex entramat de contactes per evitar aixecar sospites. Fins i tot la xarxa havia creat dues empreses de serveis per donar cobertura legal a l’organització. D’aquesta manera, intentaven passar desapercebuts alhora de blanquejar els diners aconseguits per la venda de les drogues. A mesura que van avançar les indagacions, els investigadors van esbrinar que el grup tenia un contacte als jutjats de Puigcerdà que els passava informació. Aquest descobriment va ser clau i va evidenciar que calia anar amb molta cura per no malbaratar tota la investigació duta a terme fins la data.
 
Després de dies de preparació, el 17 de març, en un dispositiu simultani a la Regió Policial del Pirineu Occidental i a la Regió Policial Central, l’Àrea de investigació criminal del Pirineu va detenir un total de 18 persones vinculades a l’organització criminal. Seguidament, els agents van efectuar cinc entrades i perquisicions, concretament en dos domicilis i un establiment de Puigcerdà, un domicili de Manlleu i un establiment de Vic. 
 
Durant els escorcolls efectuats es va comissar 230 grams de cocaïna de roca de gran puresa, 800 grams d’haixix, 4.070 euros, 1.900 dirhams i 4 bàscules de precisió. Aquesta substància era posteriorment adulterada amb altres elements per així aconseguir un major benefici. 
 
La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions, així com altres actuacions policials. Vuit detinguts tenien antecedents, la majoria per delictes contra la salut pública. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT