PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La composició inacabada de Mozart

L’Orquestra de Cadaqués interpreta ‘Missa de Rèquiem’

Per EL PERIÒDIC

Una imatge divertida dels membres de l’Orquestra de Cadaqués.
Una imatge divertida dels membres de l’Orquestra de Cadaqués. | SÒNIA BALCELLS
L’última obra de Mozart va ser la Missa de Rèquiem en re menor (K.626), composta el 1791. El compositor austríac va morir deixant la peça inacabada, que després va completar el seu amic i alumne Franz Xaver Süssmayr. La composició està escrita per a soprano, contralt, tenor i baix, solistes i cor, i per a orquestra composta per dos corni di bassetto (instrument molt apreciat per Mozart), dos fagots, dues trompetes, tres trombons, timbals, violins, viola i baix continu (violoncel, contrabaix i orgue). L’Orquestra de Cadaqués, dirigida per Gianandrea Noseda, i l’Orfeón Pamplonés, dirigit per Igor Ijurra, interpretaran demà la famosa peça de Mozart, a les 21.30 al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, dins de la Temporada de música i dansa Andorra la Vella MoraBanc. Encara queden localitats disponibles entre els 25 i els 35 euros.
 
ORÍGENS / L’Orquestra de Cadaqués es va formar l’any 1988 a partir d’un grup de joves músics espanyols i d’altres països d’Europa. D’origen mediterrani però amb una clara visió cosmopolita, l’Orquestra de Cadaqués va ser reconeguda ràpidament en l’àmbit musical per la qualitat i el compromís dels seus músics i el dinamisme dels seus projectes.
 
Directors com Sir Neville Marriner, Gennady Rozhdestvensky o Philippe Entremont van apadrinar el projecte i es van convertir en principals directors convidats, com també ho van fer Alícia de Larrocha, Victòria dels Àngels, Teresa Berganza, Paco de Lucía o Ainhoa Arteta, entre d’altres. Gianandrea Noseda és, des del 1998, el director titular i principal de l’Orquestra de Cadaqués.
 
L’Orfeón Pamplonés és una de les formacions vocals més antigues d’Europa, fundada fa més de 150 anys, amb una coral de 120 veus. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT