PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El carril bici: del Punt de Trobada a la depuradora

El primer tram adequat per als ciclistes s’habilita a Sant Julià

Per EL PERIÒDIC

Un ciclista circula per una calçada sense carril senyalitzat per a bicicletes.
Un ciclista circula per una calçada sense carril senyalitzat per a bicicletes. | ÀLEX LARA
El primer tram de carril bici s’habilitarà a Sant Julià de Lòria, concretament des del centre comercial Punt de Trobada fins a la rotonda d’accés a la depuradora. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va notificar ahir al Govern de la publicació al pròxim BOPA de l’informe del projecte de l’adaptació dels vorals per al carril bici de la carretera general 1 a la parròquia de Sant Julià de Lòria.
 
El projecte és «el primer específicament dedicat a l’adaptació dels vorals de les carreteres generals, a fi d’adequar-los, en la mesura del possible, al pas dels ciclistes de tipus cicloturista», segons va informar ahir l’Executiu. El Consell de Ministres va aprovar ahir el projecte preliminarment i ara el sotmet a informació pública per a la seva posterior licitació.
 
El tram previst del carril bici té el seu inici sota el centre comercial Punt de Trobada i el final a prop la rotonda d’accés a l’EDAR sud. Amb aquesta acció, es donarà continuïtat a la millora i nou paviment de la zona de la frontera hispanoandorrana i fins a la rotonda de la Riberola.
 
De fet, el carril bici ja s’havia anunciat per a principis del 2016, ja que s’havia d’habilitar a mesura que avançaven les obres a la CG1, des de la frontera del riu Runer cap a Sant Julià de Lòria. El Govern va aprovar el novembre del 2014 el pla sectorial de carreteres, que preveia la possibilitat d’adequar un espai per a bicicletes a les vies.
 
Des de les administracions cada vegada es parla més de fomentar l’ús de la bicicleta i l’aposta per la mobilitat sostenible, com el Comú d’Andorra la Vella, que vol habilitar un carril bici a la Margineda i a l’avinguda d’Enclar, amb l’objectiu que, a la llarga, enllaci amb Escaldes-Engordany. Amb tot, encara no s’ha començat a executar cap propòsit. 
 
El carril bici habilitat al passeig del riu la Valira, a la capital, està bastant infrautilitzat i, a més, només permet circular en un trajecte molt reduït. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT