PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Constitucional admet a tràmit un recurs d’empara dels Cierco

Els recorrents volen que s’anul·lin dos autes del Tribunal Superior

Per EL PERIÒDIC

Seu de la Justícia situada a Andorra la Vella.
Seu de la Justícia situada a Andorra la Vella. | Àlex Lara
El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit un recurs d’empara interposat per la representació processal d’Higini i Ramon Cierco Noguer. El recurs, presentat l’11 de desembre passat, és contra l’aute del 17 de juliol del 2015 de la Batllia, i contra els autes del 9 d’octubre i del 20 de novembre del 2015 del Tribunal Superior de Justícia (TSJ), «per una presumpta vulneració dels drets a obtenir una decisió fonamentada en Dret i a un procés degut». 
 
La petició presentada al TC demana «que anul·li les resolucions del TSJ impugnades i que ordeni a aquest Tribunal [el TSJ] que dicti una nova resolució estimant el recurs d’apel·lació formulat pels senyors Higini Cierco Noguer, Ramon Cierco Noguer, Ricard Climent Meca, Frederic Borràs Pàmies i Joan Pau Miquel Prats contra l’Aute dictat pel Tribunal de Balles en data 17 de juliol del 2015; declarant la desestimació de l’excepció d’inadmissibilitat del recurs formulada per l’INAF, tot acordant l’admissió del recurs jurisdiccional o demanda presentat pels meus mandants mitjançant escrit de data 12 de maig del 2015».
 
D’altra banda, el TC ha desestimat el recurs d’empara presentat per Cristina Lozano i Sergi Fernandez per obtenir una còpia de les actuacions que la batlle va apartar en una peça separada de la causa principal pels quals estaven sent investigats, mantinguda sota secret de sumari. Lozano i Fernandez formen part del sumari incoat per uns presumptes delictes majors continuats de blanqueig de diners, mitjançant grup organitzat i en el marc d’establiment bancari. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT