PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Consolidar els bons resultats, el proper pas de l’equip de la FAM

El seleccionador nacional, Marc Pimienta, es mostra molt satisfet pel curs realitzat per tots els esquiadors

Per ALBERT CANES

Inka Bellés lluita en l’esprint de l’última Copa del Món de a Itàlia, el cap de setmana passat.
Inka Bellés lluita en l’esprint de l’última Copa del Món de a Itàlia, el cap de setmana passat. | ISMF
Que l’esquí de muntanya porta una línia ascendent a Andorra és més que innegable quan s’observen els resultats que l’equip nacional de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) ha dut a terme durant aquesta temporada en la Copa del Món. Els top-25 en el conjunt sènior masculí, els top-10 dels joves júniors i, especialment, els podis d’Inka Bellés en espoir, han conformat que el balanç de la temporada sigui realment positiu i doni esperances de créixer encara més de cara al futur. 
 
El seleccionador nacional, Marc Pimienta, no amaga la seva satisfacció general per la gran temporada que han fet els seus esquiadors i ànima a seguir en la mateixa dinàmica de cara al futur: «Estic molt content per tot el conjunt en general. Aquests resultats permeten confiar per aconseguir més i apostar per l’esport. Les coses han quedat repartides entre tots, i encara em fa més il·lusió que només el podi». La bona sensació que ha deixat l’any 2016 porta al tècnic de la FAM a voler més i explica que el següent pas és «mirar de consolidar-ho tot per tenir un futur esperançador».
 
El podi de Bellés/ Tot i que Pimienta dóna l’enhorabona a tot el conjunt en general, el tercer lloc en el rànquing global i la segona plaça en categoria individual d’espoir de la representant tricolor és una de les fites que més ha destacat. «Estic content per ella i perquè ha completat un bon final de temporada. Valoro més el segon lloc en individual que el tercer», explica el seleccionador, que creu que Bellés té un «futur esperançador en l’esquí de muntanya». L’andorrana també es mostra molt satisfeta pel que ha assolit i comenta que una de les claus ha estat «no posar-se més pressió» de la que tocava i «anar cursa a cursa», cosa que li «ha anat bé». Bellés assenyala que no s’esperava ser en el podi final, però «l’ultima prova va anar especialment bé» i està molt satisfeta perquè «normalment no arribo tant bé a les curses finals», les quals l’ha permès ser a dalt.
 
Els sèniors brillen/ «Tot i que no es veu tant perquè no són podis, vull destacar també els grans resultats de Xavi Areny, ha fet una gran temporada», indica Pimienta, que no només es fixa en els podis sinó en les actuacions en general de tots els components de l’equip. De Joan Albós també té paraules positives i explica que «ha tornat a demostrar que està allà al davant», així com del seu germà, David: «Ha tingut molta polivalència, estant amunt a totes les proves i amb lesió pel mig». El tècnic avança que hi ha possibilitats que David necessiti passar per quiròfan per acabar d’arreglar els problemes físics, tot i que de moment no hi ha res segur. 
 
Els joves de l’equip júnior han fet una molt bona temporada, amb Marc Font i Sergi Casabella destacant especialment en diverses proves que els han portat al top-10 de la categoria, i el seleccionador lloa les actuacions realitzades, tot i que argumenta que «cal treballar més». 
 
L’únic «però» que es pot dedicar a la temporada és el de les lesions, que no han permès ni a Maria Fargues ni a Jaume Planella competir en la majoria de curses: «Em sap greu per ells», afegeix. La primera fa poc que es va tornar a posar els esquís, «li he de dir que no corri», explica Pimienta, que vol que es plantegi poc a poc la recuperació. Per la seva part, Planella competirà el 2 d’abril al Tour de Rutor en equip amb Bellés, on veurà com es troba físicament. En aquesta competició també hi serà un conjunt format per Areny i Joan Albós, que «s’ho estant preparant i ho tenen com un objectiu» i Casabella i Font en júnior. Serà l’inici de la recta final d’una temporada plenament satisfactòria.
PUBLICITAT
PUBLICITAT