PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc vol seguir pel camí de play-off

El club tricolor s’enfronta avui a les 21:00h a un rival directe en les aspiracions a ser a la fase final de la lliga

Per ALBERT CANES

Víctor Sada marca una jugada, en l’últim partit al Poliesportiu del MoraBanc davant el Movistar Estudiantes.
Víctor Sada marca una jugada, en l’últim partit al Poliesportiu del MoraBanc davant el Movistar Estudiantes. | BCA / A. MARTÍN
El final de la temporada encara queda lluny, amb 10 jornades per disputar-se, però el MoraBanc Andorra inicia avui un trajecte important per determinar si les aspiracions de l’equip en el tram final serà ser als play-off o per contra quedar en una part més baixa, en terra de ningú. Amb la visita d’avui a les 21:00h (Yomvi) al Poliesportiu comença una sèrie de partits transcendentals, que seguirà a la pista del cuer, el RETAbet.es GBC i continuarà en dues setmanes al Principat amb l’UCAM Múrcia, un altre clar rival directe a la classificació. 
 
Per a aquests dos enfrontaments encara resta i com diuen els jugadors, «el partit que importa és el d’aquest cap de setmana». El Montakit Fuenlabrada compta amb dos triomfs més i està fent una gran temporada, sent sisè amb 13 victòries, algunes davant equips de la part alta, com el Reial Madrid. Per aquest motiu, «necessitarem concentració els 40 minuts i jugar un molt bon bàsquet» per poder treure un triomf davant un rival que «es mereix, perquè s’ho ha guanyat, el mateix respecte que un equip gran», segons explicava el tècnic del MoraBanc, Joan Peñarroya. 
 
«Per als jugadors és un partit important perquè juguem contra un rival que té les mateixes aspiracions que nosaltres, està per sobre i guanyar o perdre marcaria una diferència important», comentava el retornat David Navarro, que no considera que només aquest partit determini si els tricolors aspiraran als play-off o es quedarà en el camí: «Quedarà bastant lliga, però és cert que guanyar ens permetrà estar més a prop. Aquest és un dels partits que aquí a casa hauríem de guanyar». 
 
En la mateixa línia estava l’entrenador, que no veu necessitat en pensar en la fase final fins que restin quatre jornades: «La paraula ‘play-off’ és molt maca, però a falta de 10 partits és poc important. Som dels sis o set equips que aspira a places de play-off, estem en aquella lluita, però fins que no quedin tres o quatre duels no li faig aquesta lectura». Malgrat això, Peñarroya també veu una bona ocasió en aquest matx per donar una empenta a les possibilitats tricolors ja que «podem guanyar-lo i posar-nos a una victòria». 
 
La línia de Manresa/ La darrera jornada, l’equip va fer un pas endavant en el seu plantejament defensiu, que prèviament havia provocat alguns problemes en els partits anteriors i que havia, fins i tot, provocat alguna derrota tricolor. És per això que des del vestuari del MoraBanc tenen la mentalitat de mantenir la dinàmica en defensa que es va dur a terme contra l’ICL Manresa. «És un partit important (el d’avui), juguem a casa i tenim ganes de corroborar les bones sensacions que vam tenir en l’últim partit», assenyalava el tècnic, que no vol deixar de banda els altres factors que sí han funcionat al llarg de la temporada: «Volem jugar un bon bàsquet, atacar bé i defensar bé. No ens quedem només amb aquesta lectura. Hem de seguir en aquesta línia, però sense descuidar la resta».
 
En plena forma/ A nivell físic, tots els jugadors del MoraBanc es troben bé i més des del retorn de Navarro, que dijous comentava que «un descans d’aquests de vegades també t’ajuda a refrescar mentalment i veure les coses des d’un altre punt de vista» i afegia: «M’ha anat bé per arribar al tram final amb moltes ganes». Per part del Fuenlabrada, hi ha el dubte de Marko Popovic, que porta tres setmanes fora i que podria fer el seu retorn avui. 
 
L’equip dirigit per Jota Cuspinera té les coses clares de cara al matx d’avui, tret de la participació del croat. L’aler Àlex Llorca indicava que «tindrem davant un equip que està jugant bé», referint-se al club tricolor. Com qualsevol equip de la part de la taula, on se situen els dos conjunts que avui s’enfronten, Llorca també argumentava que «tots tenim la il·lusió d’entrar a les eliminatòries pel títol, però sabem que no serà fàcil» i avisava al MoraBanc que «si alguna cosa hem demostrat aquesta temporada és que hem competit gairebé sempre, sigui el rival que sigui».
 
El camí per ser a la fase final es comença a aclarir avui i el MoraBanc vol seguir en la direcció cap als play-off. Abans, però, ha d’imposar-se a un rival directe.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT