PUBLICITAT

ORDINO

Majoria i oposició a Ordino van a l’una per reflotar l’estació d’Arcalís

Les conselleres liberals exposen als cònsols que hi ha privats interessats en invertir

Per ESTHER JOVER MARTIN

Les conselleres liberals Sandra Tudó i Eva Choy, dijous al Comú d'Ordino.
Les conselleres liberals Sandra Tudó i Eva Choy, dijous al Comú d'Ordino. | EMILIO PRENAS
Les consellers de Liberals d’Andorra + Independents del Comú d’Ordino, Sandra Tudó i Eva Choy, han arrencat el compromís dels cònsols de la parròquia, Josep Àngel Mortés i Gemma Riba, a estar oberts a parlar amb els privats interessats a invertir capital a l’estació d’Arcalís. En la reunió mantinguda dijous al comú, «hem posat sobre paper les preguntes que teníem de la part inversora i dels possibles projectes que hi hauria per tirar endavant al camp de neu d’Ordino Arcalís, i els cònsols han respost obertament i molt cordialment», va afirmar Tudó després de la trobada.

El cònsol va valorar la reunió com «un intercanvi d’impressions. Volien saber fins a quin punt estem oberts a parlar amb possibles inversors, i per a nosaltres cap problema, sempre ho hem dit: a qualsevol inversor estem disposats a donar-li tota la informació necessària per treballar, és pel futur de Secnoa».

Tot han estat bones intencions i ara manca concretar. Les conselleres liberals han exercit d’intermediàries dels inversors interessats. «Arcalís necessita una injecció de capital per poder tirar endavant les infraestructures i pensem que de cara al futur s’hauria de fer», va puntualitzar Choy. «Pensem que la reunió ha estat positiva, hi ha hagut molt bona entesa. Els cònsols pensen que si és viable es pot fer», va afegir.

TROBADA GENÈRICA / Mortés va aclarir que la trobada va ser «genèrica»: «No sabem els noms dels inversos ni el projecte. La pregunta ha estat si estem disposats a tirar endavant amb elles [les conselleres de la minoria] i, evidentment, hem dit que sí». «Nosaltres els facilitarem tots els recursos perquè els inversors puguin resoldre els dubtes tècnics», va comentar. Sobre aquest aspecte, Tudó va admetre que «hem d’anar bastint el projecte, i l’inversor podrà parlar amb el director de l’estació».

En el seu moment, tant Tudó com Choy van firmar un acord de confidencialitat per conèixer el projecte inversor a Arcalís i, per tant, el director i el personal de l’estació ara hauran de fer el mateix ja que coneixeran detalls privats. «Si el projecte tira endavant hi haurà un gran treball de comunicació i de presentació de la iniciativa a la parròquia i al país, no es poden fer les negociacions a porta tancada», va reconèixer Choy.

Mortés va insistir que el govern comunal està obert «a qualsevol proposta, sotmesa a la voluntat del poble». Un cop la proposta es concreti, caldrà definir alguns serrells, com quina és la participació màxima de l’estació que pot tenir l’inversor. «L’ideal és que el comú tingui la majoria, però tot es pot parlar», va assegurar el cònsol major.

La consellera liberal Eva Choy va concloure que «l’objectiu de la minoria i del comú és remuntar l’estació, a ningú se li escapa que és una estació deficitària i cal injectar diners a l’estació per remuntar el projecte». Mortés va detallar que, probablement, aquesta temporada de neu es tancarà «amb superàvit».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT