La pilota aturada condemna la sub-21 de futbol contra Sèrbia (0-4)

La vigent campiona del Món de la categoria obre el marcador a la sortida d'un córner, marca el segon de falta i el tercer de penal

Per Iván Moure

Aarón Sánchez realitza una passada en profunditat davant la oposició de Babic, aquesta tarda a l'Estadi Comunal. | FAF / Xavier Miró
La selecció de futbol sub-21 que dirigeix Justo Ruiz ha encaixat aquesta tarda una ampla golejada davant Sèrbia (0-4), la campiona del Món, que ha tirat de la pilota aturada per endur-se els tres punts. Amb tot, Andorra es manté en la penúltima posició gràcies al gol average, per davant d’una Lituània que també acumula tres punts després de set partits disputats al grup B de la fase de classificació per a l’Europeu del 2017.

La tricolor s'ha plantat a l’Estadi Comunal amb les idees clares, ordre i empenta, com Aarón ha deixat patent en la primera jugada del partit, anant a pressionar el central. Així ha provocat les mans al balcó de l’àrea sèrbia, però Ferré ha xutat la falta desviada i ha perdut una gran ocasió d’obrir el marcador.

Ho ha fet Babic al minut 29. Sèrbia no havia inquietat Silverio fins llavors però Zivkovic l'ha posat perfecta al cap del central de la Reial Societat, que no ha perdonat el 0-1. Deu minuts després Rebés ha comès una falta a uns 30 metres i Djurdjevic ha enviat la pilota amb potència a l’escaire, previ lleuger toc de pilota de Zivkovic.

El 0-2 era gairebé la sentència, però l’estocada definitiva l'ha donat Ozegovic en transformar un penal més que dubtós de Silverio sobre Djurdjevic.

Ja al límit del temps reglamentari, al minut 88, Maras ha resolt dins de l’àrea per situar el 0-4 definitiu.

La valoració de Justo Ruiz a un marcador massa gran per als mèrits d’uns i d’altres ha estat que “hem patit amb la pilota aturada i la resta ha estat un partit digne dels meus jugadors”.

La sub-21 tornarà a vestir-se de curt el proper dimarts, de nou a l’Estadi Comunal contra la sempre temible Itàlia. Quatre dies pel mig per recuperar físicament i mentalment, tot i que Justo no amaga que “és possible que als últims minuts notem l’esgotament del partit contra Sèrbia”.