Tabu amarga la festa al Poliesportiu

El Fuenlabrada talla la progressió d'un MoraBanc que va anar per davant en el marcador durant més de mitja hora

Per Iván Moure

Tabu s'enlaira per tirar un triple defensat per Sada i amb Clark al fons, ahir al Poliesportiu. | Albert Martín / ACBMEDIA
Fins avui que juguen Unicaja i Bilbao, setè i vuitè, respectivament, tots dos amb una victòria més que el MoraBanc  no se sap si el play-off s'allunya. Ahir, però era una nit per continuar la progressió del MoraBanc en les darreres setmanes i de pas, per donar un pas endavant i retallar la distàncies amb el seu rival. Però l'equip de Jota Cuspinera és sisè, i no de casualitat. Va aguantar a remolc durant més de mitja hora i en la recta final va demostrar perquè està allà a la taula.

Montakit Fuenlabrada i MoraBanc Andorra són dos dels equips més de moda de la Lliga Endesa 2015-2016, sorprenents candidats al play-off que en el primer quart ja van justificar el seu joc i bons resultats fins a dia d'avui. 30-27 S'intuïa un partidàs, com així va ser. Un marcador d'NBA amb un conjunt tricolor que aprofitant la major envergadura, va buscar les individualitats de Shermadini (8 punts), Clark (4) i Bogdanovic (10) per anar rascant distància en un continu intercanvi de cistelles fins una renda màxima de set punts al minut 7 (24-17). Tampoc no va anar malament la inspiració des del triple (3 de 5) i, sobretot, el rebot. Nou per als locals (6-3), 4 (3-1) per als visitants.

El Fuenla, però, va saber sobreposar-se a tots aquests factors amb qualitat. Amb un més brillants números en triples (4 de 6), carregant de faltes a homes importants del MoraBanc i, sobretot, la inspiració del base Tabu, un recital que més d'una vegada va emmudir el Poliesportiu amb un punt de mira milimètric més enllà de 6,75. 12 punts per a ell als primers deu minuts que, si no fos per un 2+1 de Jones a l'últim sospir hauria acabat empatat.

Al segon quart, els moviments de l'electrònic van ser similars. La punteria des del perímetre del Fuenla va començar a fer aigües (2 de 8) però per contra va donar un pas endavant a la pintura fins el punt que en aquests deu minuts va ser superior en el rebot (8 per 10).El MoraBanc que continuava marcant el ritme Aquesta vegada va ser Stojanovski qui es va posar l'equip a l'esquena, murri, hàbil, punxant cada vegada que penetrava. Però quan semblava que el MoraBanc trencava el partit amb un 44-35 al minut 16, l'equip de Jota Cuspinera va reaccionar. Va anar retallant diferències, principalment des del 4,60 per personals que, un dia més, van tornar a indignar la grada. La xiulada quan González tirava dos lliures va ser monumental. Ensordidora. Als àrbitres o al rival? Va fallar un tir.

Però amb Shermadini (2 faltes), Clark (2) i Jones (2) relativament carregats de faltes -va haver de sortir Niang, que va col·laborar amb dos tirs lliures-, i amb un Tabu que va tornar a a ser letal a l'últim minut amb dos triples -el darrer sobre la botzina-, que deixava les coses en un igualadíssim 52-50.

El Fuenlabrada va intensificar la pressió defensiva a la represa, però tot i així, el MoraBanc va agafar-se al parquet i va aguantar estoicament el mínim avantatge que tenia en el marcador. Sempre anava un pas per davant, tot i que ara semblava el cinc de Jota qui tenia la situació més controlada. Estava, però, sent un avís d'un equip que camina ferm a la classificació, sisè amb 13 triomfs -ara 14-, ple de confiança i que fa les coses molt bé en els finals incerts. L'últim exemple, la victòria de fa quinze dies a la pista de l'Obradoiro després de dues pròrrogues (95-100).

Així que de perdre 71-68 a l'acabament del tercer round va tornar a posar-se per davant mitja hora després. Les anteriors, un 2-3 només començar i un 11-12 al minut 3. Urtasun, amb dos triples consecutius, va fer pujar el 73-74 a 7:40 per al final.

Després, amb una defensa a màximes revolucions, va deixar el MoraBanc sense anotar uns 4 minuts, lluint defensant amb tot un 75-78. El cert, però, és que la defensa tricolor també estava sent infranqueable i tres tirs lliures anotats per Stojanovski (2) i Sada (1) a 1:55 per al final deixaven clar que el final seria de desfibril·ladors.

Aquí va aparèixer la figura del Fuenla, Tabu, que gairebé consumat el temps d'atac visitant es va clavar un triple descomunal que deixava el MoraBanc estés a la lona. Clark va donar ales per entrar a l'últim minut amb un esperançador 80-83 però després d'una bona defensa, Navarro va fallar l'atac, Tabu va aguantar la possessió i a falta de 15 segons va entrar com un llamp a cistella, tota la defensa es va tirar a sobre i el belga va sorprendre amb una assistència a Paunic, que des de la cantonada, completament sol, va segellar el KO tricolor. 80-86 que va fer que Beto busqués un triple a la desesperada que va repel·lir el ferro. Per a més inri, Tabu va completar el seu recital de  punts (34) amb un últim triple a 8 dècimes per al final. Per si cal average.