PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’Andorra Sax Fest posa música i color als carrers

Centenars de persones gaudeixen del primer concurs

Per EL PERIÒDIC

Un dels grups participants a l’Andorra Sax Fest que actuen pels carrers.
Un dels grups participants a l’Andorra Sax Fest que actuen pels carrers. | ANA/B.N
El primer Concurs internacional de música al carrer, celebrat el passat dissabte al matí a l’avinguda Meritxell, va servir per donar el tret de sortida a la 4a edició de l’Andorra Sax Fest, esdeveniment musical que se celebrarà fins al 2 d’abril en diferents espais d’Andorra la Vella reunint a més de 150 saxofonistes de reconegut prestigi internacional. 
Gràcies a la principal novetat de l’edició d’enguany, centenars de persones van gaudir al llarg de tota l’avinguda Meritxell de la música itinerant interpretada per les quatre bandes participants –Xaranga damm-er, Xaranga mecànica, El puntillo canalla i Diga’ls-hi inquiets–. En total, durant aquesta primera fase del concurs, una seixantena de músics aproximadament van recórrer el centre d’Andorra la Vella competint per un premi final de 2.500 euros. 
En aquest sentit, el cap de comunicació de l’Andorra Sax Fest, Jordi Llorenç, va explicar que les quatre bandes participants en el primer Concurs internacional Walking Street Music realitzen una primera fase itinerant. El concurs es va completar amb la segona fase fixa a la plaça de la Rotonda i, per tant, «es tindrà en compte tant la part itinerant com l’estàtica». Per la seva banda, Pau Bandarra, un dels jurats del certamen, va detallar que en tractar-se d’un concurs de carrer «el que més es valora és la posada en escena, la interacció amb el públic, l’originalitat dels arranjaments i l’autenticitat del grup».
Apropar la visió més popular i divertida de la música amb interpretacions itinerants pel carrer. Aquest va ser l’objectiu del primer concurs internacional de música al carrer, la principal novetat d’enguany dins el programa de la 4a edició de l’Andorra Sax Fest. Així, tot i recalcar que el Sax Fest «presenta una idea clàssica de la música», Pau Bandarra, un dels membres del jurat, va comentar que enguany, seguint amb el creixement d’aquest esdeveniment, «s’ha decidit apostar per una nou vessant que ofereix una visió completament diferent». El concurs, que dissabte va celebrar la primera fase itinerant amb un recorregut per l’avinguda Meritxell, es va completar la tarda del mateix dissabte passat amb la fase estàtica a la plaça de la rotonda. 
Un any més, la programació inclou el concurs internacional Solo Saxophone en què participaran una quarantena de músics que s’han d’enfrontar a un repertori musical d’alt nivell, motiu que ajuda a augmentar-ne el prestigi. Els premis consisteixen en un saxo Selmer valorat en 5.000 euros per al primer guanyador, el segon també s’emporta un saxofon però valorat en 2.500 euros, el tercer obté 1.000 euros que els podrà gastar en material, i el quart, cinquè i sisè, guanyaran 200 euros en material.
A més dels concursos, també hi va haver workshops, masterclass i concerts amb saxofonistes del nivell d’Arno Bornkamp, Makoto Hondo –guanyador l’any passat–, Vincent David o Baptiste Herbin.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT