PUBLICITAT

Vall d'Aran

Nova planta endèmica al Parc Natural Cadí-Moixeró

L'espècie ha estat trobada per la revista científica Willdenowia

Per EL PERIÒDIC

'Alchemilla Cadinensis’.
'Alchemilla Cadinensis’. | RÀDIOSEU
La revista científica Willdenowia, editada pel Jardí Botànic i Museu Botànic de Berlín, ha publicat la troballa d’una nova espècie endèmica al Parc Natural del Cadí-Moixeró. Es tracta de l’Alchemilla cadinensis, una planta de la família de les rosàcies d’identificació especialment complexa, que pot passar inadvertida, atès que comparteix característiques amb altres espècies del grup que poden portar a la confusió, segons informa RàdioSeu.
 
L’article, publicat pels biòlegs Pere Aymerich i Llorenç Sáez, concreta la descoberta d’aquesta nova planta singular, que se suma a les 150 espècies endèmiques o subendèmiques que només es troben a Catalunya. 
 
Perill de desaparició / Els científics alerten del perill de desaparició d’aquesta espècie a causa del canvi climàtic, ja que viu en zones on la neu no es fon fins gairebé l’estiu i l’augment de temperatures representa una amenaça. Segons conclou l’estudi, es tracta d’una espècie potencialment amenaçada per la singularitat del seu hàbitat, ja que les congestes són llocs on la neu no es fon fins a la primavera avançada o a l’estiu. De moment, la planta només s’ha identificat en tres punts concrets del parc en pocs metres quadrats de superfície. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT