PUBLICITAT

Encamp

El Centre d’Alt Rendiment, una inversió de 14 milions

El ministre Torres espera que després de l’estiu puguin començar les obres de la nova Seu de la Justícia

Per Iván Álvarez

El ministre Jordi Torres i la cònsol major, Conxita Marsol, en un acte recent
El ministre Jordi Torres i la cònsol major, Conxita Marsol, en un acte recent | Tony Lara
El ministre Torres va explicar que l’oferta rebuda per fer-se càrrec de la construcció del Centre Residencial en Alçada Medicoesportiu d’Andorra (Cramea) a l’edifici de Sud Radio és «molt interessant» i que ara el jurat conformat «estudiaran si aquesta proposta és la millor opció per adjudicar les obres a aquesta empresa andorrana». El titular d’Ordenament i Territori va afegir que aquesta oferta suposaria «una inversió d’aproximadament 14 milions d’euros». En aquest sentit, va remarcar que «en un mes sabrem quin serà l’adjudicatari» i que les previsions apunten que el centre pot posar-se en marxa, entre el procés d’obres i adequació, el proper any 2018.

Properament, la 2a fase de la rehabilitació de Radio Andorra// El procés de rehabilitació de l’edifici de Ràdio Andorra segueix el curs esperat i que es va marcar l’Executiu de bon principi. Immersos encara en la primera fase, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va confirmar que «s’espera treure la fase dos en els propers mesos». En aquesta etapa es vol adequar dels espais interiors per a diferents activitats, més enllà del projecte museístic i el ministre va indicar que «s’estan estudiant diverses opcions i es vol fer un centre d’assaig de músics, espectacles de música de petit format i petits concerts». Torres va deixar clar que tot s’encabirà en el mateix centre i en les mateixes instal·lacions. 

El dia 6, licitació del projecte executiu de la nova estació de bus// Ja s’estan aixecant ja les plataformes de la futura Estació Nacional d’Autobusos que es construirà a la zona del Prat del Rull d’Andorra la Vella. Tot i que el ministre Alcobé va preveure fa uns mesos que es volia tenir acabada l’estació «abans de l’estiu», el ministre d’Ordenament del Territori, Jordi Torres, va afirmar ahir que «el dia 6 es traurà la licitació del projecte executiu, per tal que pugui estar acabada entre octubre i novembre d’aquest any». «Sempre vam defensar que la nova estació estaria operativa abans de la Purísima», va indicar. El projecte preveu construir deu andanes al llarg de 250 metres enganxades a un nou vial de vuit metres d’amplada que connecti la zona amb la rotonda de Prada Casadet. 

Les obres de la nova Seu de la Justícia, després de l’estiu// El ministre Jordi Torres va comentar, també, que a finals d’abril s’entregarà el projecte executiu final, porta per poder atorgar la licitació de les obres «durant el mes de maig». En aquest sentit,  el titular de la cartera d’Ordenament i Territori va indicar que «després de l’estiu, cap a setembre o octubre, esperem que puguin començar les obres de la Seu de la Justícia». El pressupost inicial que marcaven els primers estudis que es van fer indicava un cost de 22 milions d’euros i, tot i que no ho va voler assegurar, Torres va apuntar que s’esperava reduir la xifra total i que quedés en «uns 18 o 19 milions». El nou edifici tindrà 10 sales de vistes i 14 batllies i quatre cel·les separades al subsòl que estaran connectades amb les sales d’audiència. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT