PUBLICITAT

Andorra La Vella

Banders efectua 778 controls de pesca i 432 de caça al 2015

Rossell creu que hi ha més consciència de la normativa del sector

Per ESTEFANIA GRACIA

El director del Cos de Banders, Miquel Rossell, durant la presentació del balanç, ahir.
El director del Cos de Banders, Miquel Rossell, durant la presentació del balanç, ahir. | ANA / M.G.C.
El Cos de Banders va efectuar durant el passat any 778 controls de p-esca, 69 menys que el 2014, i 432 controls de caça, 46 més que fa dos anys. Vers aquestes dades, el director del cos, Miquel Rossell, va destacar ahir –durant la presentació del balanç de Banders– que cada vegada més ciutadans «tenen consciència de les normatives i regulacions» de caça i pesca que s’especifiquen al país, per això, la tendència d’infraccions cada cop va més a la baixa. A més, també s’ha intensificat «la presència dels banders sobre el terreny», va matisar Rossell. 
 
Així mateix, durant el 2015 el cos va registrar vuit atestats de pesca (amb incidències com no disposar de llicència, sobrepassar el límit fixat de peixos o pescar amb canyes més curtes del que està permès) i sis de caça (esdevinguts per no avisar de la caça d’alguna peça o instal·lar paranys en les propietats, aquest darrer està tipificat dins del codi penal). A més, es van expedir 1.294 llicències de temporada de pescadors i 2.642 llicències turístiques de pesca, que tenen una durada d’entre un i tres dies. Pel que fa als caçadors, durant el passat any n’hi van haver 1.100. En relació a altres intervencions, Banders va comptabilitzar 10 atestats de gossos perillosos i sis de foc.
 
Entre altres intervencions realitzades el passat any pel Cos de Banders també hi ha quatre intervencions per vessaments, 52 relacionades amb el porc senglar i 17 per controls d’enceses de foc, entre altres. 
 
El cos va atendre durant el 2015 821 trucades telefòniques per atendre temes relacionats amb l’organisme. Va formar a 38 agents de circulació per capturar a gossos de la forma adient i va fer 407 sessions de formació a les escoles. 
 
Objectius per aquest any / De cara al decurs d’aquest any, el Cos de Banders es proposa sensibilitzar i informar a la població sobre la nova normativa de caça que està actualment a tràmit parlamentari. Vers aquesta legislació, Rossell va destacar que el cos valora positivament el treball realitzat, perquè «s’ha tingut en compte la visió del Cos de Banders». 
 
El director va destacar que un dels factors més positius de la nova normativa és que s’ha «marcat molt bé les zones de seguretat en els diferents punts, i sobretot, s’han detallat les diferents sancions, perquè abans n’hi havia moltes englobades en una mateixa i ara ja es poden trobar separades». Entre altres objectius també hi ha sensibilitzar als propietaris de gossos perillosos de quina és la reglamentació actual (han d’estar registrats com a tal i portar morrió), impartir formacions de tir i manipulació d’armes, fomentar el reciclatge i la formació nivologia i modernitzar els procediments administratius per alleugerar els tràmits i fer-ne més en format digital. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT