PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Obertes les preinscripcions per al curs escolar 2016-2017

Els centres urgellencs disposaran de les sol·licituds fins el 7 d’abril

Per EL PERIÒDIC

Cartell dels centres on es poden fer les inscripcions.
Cartell dels centres on es poden fer les inscripcions. | AJUNTAMENT LA SEU D'URGELL
Els centres de la Seu d’Urgell obren demà el període de preinscripcions per al curs escolar 2016-2017. Les famílies interessades hauran de presentar les sol·licituds d’admissió perquè els alumnes puguin cursar el segon cicle d’educació infantil, primària i ESO als centres docents sufragats amb fons públics (escola pública i escola privada concertada), segons informa l’ajuntament urgellenc.
 
Sol·licitud de la preinscripció /Per fer la preinscripció –que es pot presentar fins el pròxim dijous 7 d’abril– cal omplir la sol·licitud que es facilita de manera gratuïta en qualsevol centre docent de la ciutat: les escoles Pau Claris, Albert Vives, La Valira i Castell-Ciutat, així com els instituts Joan Brudieu i La Valira, i el col·legi La Salle, o a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) de la Seu, ubicada a les mateixes dependències de l’ajuntament.
 
També es pot realitzar- a través d’internet a l’adreça www.gencat.cat/preinscripcio. La tramesa de sol·licituds de manera telemàtica serà fins a les 24.00 hores del dijous 6 d’abril. 
 
Centres de Catalunya / El Departament d’Ensenyament de Catalunya oferirà per al curs 2016-2017 un total de 75.940 places per P3 i 81.720 i per 1r d’ESO. Aquests càlculs s’han realitzat en base a una ràtio de 25 alumnes a P3 i 30 a 1r d’ESO; la ràtio definitiva però la determinarà la matrícula, que en el curs passat de mitjana va ser de 22,89 per P3 i 28,51 per 1r d’ESO.
 
El Departament ha programat l’oferta de P3 i de 1r d’ESO amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats d’escolarització per garantir el dret a l’educació de tothom, harmonitzant-lo amb els drets individuals dels alumnes i de les famílies, assegurant d’aquesta manera la qualitat de l’educació i la cohesió social.
 
El Departament ha fet la programació donant resposta a la davallada d’alumnat de P3 més gran dels últims 30 anys, un nombre de 7.338 infants menys. Tenint en compte aquestes dades, Ensenyament i les administracions locals han treballat en el marc de la coresponsabilitat per a acordar l’oferta més adequada a cada municipi emprant criteris qualitatius. El Departament  s’ha reunit amb 157 municipis en les taules mixtes de planificació a través de 238 sessions i s’ha arribat a un total de 139 acords. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT