PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Deliri per les falses alarmes de bomba

El Tedax torna a actuar, ara a Escaldes, per una maleta sospitosa a la seu de BPA

Per ESTEFANIA GRACIA

Un membre del Tedax entra al pàrquing per intervenir la maleta, ahir.
Un membre del Tedax entra al pàrquing per intervenir la maleta, ahir. | TONY LARA
Trobar una maleta sense propietari i avisar la Policia per sospites que pugui ser una bomba és un fet que darrerament s’ha repetit al Principat. 
Dimarts, el Tedax va haver d’irrompre en un edifici de l’Antic Carrer Major de la capital acudint a l’avís d’un veí que havia trobat una bossa «sospitosa» als comptadors de l’immoble. Un fet que va resultar ser una falsa alarma, doncs no era més que una bossa de roba. 
 
Així com també ho va ser l’avís que van rebre ahir els cossos de seguretat on s’informava que hi havia una maleta, novament «sospitosa», al pàrquing de la seu de Banca Pirvada d’Andorra (BPA) del carrer Sant Antoni d’Escaldes-Engordany. Després de gairebé una hora de l’avís –es va produir una mica abans de les sis de la tarda– i del desplaçament de membres del Tedax al lloc dels fets, els agents de seguretat van confirmar que es tractava d’una maleta de viatge d’un gestor de BPA que ahir al matí es dirigia cap a Lleida i es va adonar de la pèrdua quan va arribar a l’estació de l’AVE. Per tant, la bossa només contenia elements personals i en cap cas es van trobar «productes o materials perillosos» en el seu interior, van matisar els agents. 
 
Per seguretat, es va acordonar el carrer que donava accés al pàrquing tancant el pas d’entrada i sortida a la zona, fins i tot als veïns que es trobaven en els edificis o comerços d’aquesta. 
Així, expectants pel que estava passant i amb la por que fos més que una falsa alarma, durant gairebé una hora, els habitants del carrer tallat no van poder fer més que mirar per les finestres –alguns des de la mateixa rampa del pàrquing afectat– a l’espera que tot quedés en un ensurt. Un cop desestimat el perill i ja sabent que per a res la maleta era perillosa, els agents de seguretat i circulació i els membres del Tedax van procedir a treure els cordons policials que delimitaven el pas a la zona, restablint per complet la normalitat al carrer. 
 
«Quan es dóna l’avís d’un paquet sospitós, s’activa el protocol i es posa en marxa tot el dispositiu establert», va destacar un agent mentre pujava la maleta –que tant rebombori va causar– al cotxe de patrulla. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT