PUBLICITAT

Lleida

Aprovada la construcció del túnel de Tres Ponts per unanimitat

La Comissió de Territori inclou les obres en el pressupost

Per EL PERIÒDIC

El portaveu del grup municipal Compromís X La Seu, Oscar Ordeig.
El portaveu del grup municipal Compromís X La Seu, Oscar Ordeig. | COMPROMÍS X LA SEU
El portaveu del grup municipal de Compromís X La Seu i diputat per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, va celebrar ahir «el compromís pres per la Comissió de Territori per tal de garantir els recursos necessaris per a la licitació i inici d’obra del túnel de Tres Ponts, a la C-14, incloent-lo en els pressupostos d’aquest 2016», una mesura que des de fa temps els veïns i terratinents de la zona venien demanant degut als accidents i successos que s’han produït en nombroses ocasions per la perillositat de la carretera i la caiguda de rocs a aquesta mateixa. 
 
En aquesta línia, Ordeig va destacar que agraeix «la bona feina feta per la Plataforma d’Afectats, veïns i ciutadania que circula per aquesta via i que han reclamat durant anys la construcció del túnel per evitar la caiguda de materials i els danys personals i materials de la via». Ordeig va valorar positivament l’aprovació per unanimitat de la Proposta de Resolució (PR) del Grup Socialista per a la construcció del túnel de Tres Ponts a la C-14 entre Organyà i Montant de Tost, tot i això, va advertit que estaran «expectants a que els compromisos adquirits avui no siguin un nou intent de fer volar coloms, com ens hem trobat ja en massa ocasions». 
 
Esmenes ciutadanes / De fet, la PR ha estat aprovada un cop negociades i transaccionades les esmenes presentades pel grup de Junts pel Sí.
 
Ordeig va declarar que finalment, «la Comissió ha aprovat la Proposta pràcticament tal i com la vam presentar al mes de gener, fent especial èmfasi en la necessitat d’incloure aquesta obra en els comptes del Govern d’aquest any per tal de garantir que aquesta infraestructura, necessària per a la seguretat vial a la C-14, no es quedés en un projecte més al calaix».
 
Ordeig també va recordar que el tram de la C-14 entre Organyà i Montant de Tost «és un dels punts de la xarxa viària catalana més perillós i amb més concentració d’accidents». Els veïns porten temps reivindicant que s’hi faci una rotonda, un projecte que tot i estar present en la Generalitat, no s’acaba de realitzar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT