PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Spartan Race arriba a Encamp

Una prova espectacular que abraça superació, esport, esforç, obstacles i compromís

Per IVÁN ÁLVAREZ

Tres participants de l’Spartan Race de Barcelona que es va celebrar l’octubre passat.
Tres participants de l’Spartan Race de Barcelona que es va celebrar l’octubre passat. | SPARTAN RACE
L’Spartan Race és un dels reptes més excitants a l’hora de combinar esport i superació. Es tracta d’una cursa d’obstacles on es barregen, distància, força, resistència, flexibilitat, rapidesa, agilitat i que conforma una prova molt completa que descobreix a l’esportista total. 
 
El sector de Grau Roig acollirà, el cap de setmana del 30 i el 31 de juliol, aquest espectacular i apassionant esdeveniment que, a més, es tracta de la prova amb més altitud de totes les Spartan que s’han fet mai a Europa. El director executiu de la prova, Ángel Sanz, comenta que «Andorra complementa molt bé el perfil i el concepte de curses que tenim a Espanya i França». El CEO explica que el contacte amb la parròquia d’Encamp per portar la prova a Andorra va néixer fa uns mesos i que el missatge que se li va emetre era que «volien portar una prova atraient, que tingués moviment i comunitat». A Facebook, l’Spartan Race compta amb cinc milions de seguidors i amb un molt potent seguiment a altres xarxes socials.
 
Aquesta prova es va introduir a Espanya l’any 2014 i el circuit complet, comptant la d’Encamp, consta de cinc proves. L’acceptació, pel que fa als participants, fluctua depenent del lloc, però la forquilla es mou entre 5.000 i 12.000 participants, que resulta ser una xifra espectacular. Tot i això, Sanz creu que encara és aviat per poder calibrar una previsió de la gent que es pot aplegar a la cita d’Encamp. «No tinc resposta encara perquè, sincerament, em sorprèn tot. Hem tingut creixements inesperats en llocs com Madrid o Barcelona i encara estic paint el procés d’acabar d’entendre-ho», indica. 
 
El que sí apunta sense dubtar és que Andorra «té molts ingredients com per aconseguir una bona participació i portarem mercat d’Espanya i França. Sé que serà molt bo, però no puc quantificar ara quant de bo», sentencia. «A més és la primera que fem al juliol i et podré contestar millor el segon any», conclou. En aquest sentit, Sanz reconeix que «la nostra idea, sempre que arribem a un lloc nou és, al menys, organitzar l’esdeveniment durant tres anys». L’acord amb el comú d’Encamp, i aquesta és una intenció recíproca, és fer l’Spartan durant els propers tres anys però amb el compromís d’analitzar, any rere any, com funciona i si totes les parts volen continuar.
Quatre categories
 
La prova comptarà amb quatre nivells de dificultat, depenent de l’atreviment i la preparació dels participants. La més assequible és la Junior, dirigida exclusivament als nens. L’Sprint és de cinc quilòmetres, la Súper de 13 i la més exigent i la que acostuma a tenir més inscripcions, la Beast que consta de 21 quilòmetres. Molts participants, durant la temporada, fan les tres modalitats, guanyant tres medalles de diferents colors –vermella, blava i verda, respectivament–. Aquest fet, si es fan duran la mateixa temporada, dóna la possibilitat d’aconseguir el que es coneix com a Trifecta, una medalla que identifica al que la té, com el rei de l’Spartan Race, i participant en les tres categories. L’aspirant que vulgui aconseguir la Trifecta ha de tenir pas obligat per Encamp o Barcelona, ja que són les úniques cites que ofereixen la categoria Beast. 
 
El responsable de la prova remarca que l’espectacularitat del paisatge del sector de Grau Roig farà que el recorregut sigui dur i amb desafiaments intensos «per tots els desnivells que ofereix el terreny»
Potenciar el turisme
 
La corporació encampadana ha centrat els esforços en preparar un esdeveniment d’aquesta magnitud amb la intenció de corregir el descens de turistes que s’acostuma a patir al juliol. «El principal objectiu és generar negoci, turisme i moviment a Encamp», reconeix Sanz. «Som una prova que desestacionalitza el turisme i és per això que es van interessar en portar-la. A més, Grau Roig és l’escenari perfecte, perquè allà competiran però passaran el cap de setmana a Encamp i hi haurà activitat en la parròquia més enllà de córrer», destaca. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT