PUBLICITAT

La Massana

Cartell de luxe pels 20 anys de la Massana Còmic

Corominas, Francés i Torres, entre els convidats del Saló

Per E. J. M.

Cartell de la Massana Còmic 2016.
Cartell de la Massana Còmic 2016. | ENRIQUE COROMINAS / ANA ONCINA / VICTORIA FRANCÉS
Daenerys Targaryen, una de les protagonistes de la saga de literatura fantàstica Cançó de gel i foc, de George R. R. Martin, i adaptada a l’exitosa sèrie televisiva Joc de trons, és el personatge central del cartell del Saló la Massana Còmic 2016. Darrere del rostre de Daenerys s’endevina l’església de Sant Esteve. El cartell és obra d’Enrique Corominas, un dels convidats a l’esdeveniment dedicat al còmic que enguany celebra el 20è aniversari.
 
Amb un recuperat i més eufòric que mai Joan Pieras al capdavant de l’ARCA (L’Associació Andorrana del Còmic, la Il·lustració i l’Animació), la Massana Còmic 2016 convida nou autors de primer nivell. «És un saló de qualitat i, a més, especial», va matisar ahir Pieras. L’esdeveniment tindrà lloc la setmana que ve, del 7 al 10 d’abril. L’avantsala del Saló serà la inauguració de l’exposició Dark Retrospective, de Victoria Francés, autora gòtica de molt èxit. De fet, ja va participar a la Massana fa uns anys i va atreure molt de públic.
 
Torna Enrique Corominas –que ja va presentar al Saló el còmic Dorian Gray–, l’il·lustrador, des del 2002, dels llibres de la saga Cançó de gel i foc, que portarà a la Massana. Corominas oferirà una xerrada el dia 9 a les dotze del migdia.
 
La jove Ana Oncina presentarà els seus divertits personatges, Croqueta y empanadilla, basats en les seves experiències amb la seva parella. L’any 2014 va guanyar el premi popular a la millor obra al Saló Internacional del Còmic de Barcelona.
 
Daniel Redondo, el creador de Valeriano Biela per a la revista Súper Pulgarcito, ha dibuixat Historia de la Ikastola i La historia de Hondarribia. També ha publicat la sèrie Aritz, el pelotari.
Un altre autor convidat és Justo Jimeno, que actualment treballa en una sèrie d’il·lustracions sobre els conqueridors. Entre les seves últimes obres hi ha els 72 dibuixos d’una edició de luxe i de tirada limitada del Quixot, que val, ni més ni menys, que 5.000 euros.
 
El Saló Internacional del Còmic de Barcelona 2016 ha nominat com a millor obra La casa, de Daniel Torres, que presentarà el còmic a la Massana. La casa combina il·lustració, còmic, història, sociologia, etcètera. Torres oferirà la xerrada La Casa, crónica de una conquista, el dia 9.
 
Tampoc faltarà Mateo Guerrero, que triomfa a Europa amb la sèrie ambientada a l’antiga Roma Gloria Victus. Guerrero treballa també per al mercat del còmic francobelga.
Un dels autors de Norma Editorial, Oriol Hernández, assistirà al Saló amb Les trois fruits, còmic que il·lustra amb el guió de Zidrou. Junts també han fet La peau de l’ours. 
 
Finalment, assistirà Ricardo Muñoz, que de nen va estudiar a la Massana. El president de l’ARCA va recordar com Muñoz, quan estudiava a l’escola, li demanava còmics i es va emocionar quan li va presentar Carlos Ezquerra, el dibuixant del jutge Dredd. Actualment treball per diverses editorials. L’any 2014 va rebre el premi d’il·lustració de l’editorial Dlorean.
 
La mostra del vintè aniversari es completarà amb dos exposicions de les editorials convidades: la Cúpula, que portarà l’original de la primera portada del còmic Víbora, de Gallardo, i Amaníaco ediciones, que compleix 25 anys.
 
WEB I LLIBRE / Entre les activitats programades pel Saló no faltarà, com sempre, el moment de trobada amb els autors, que firmaran àlbums i atendran els seus seguidors. De fet, l’èxit de la Massana Còmic rau en la proximitat amb els dibuixants. 
 
L’últim dia del Saló, el dia 10, l’ARCA presentarà la nova pàgina web, creada per Martín Blanco i Sergi Sogas, en què es bolcarà tota la documentació de l’associació. A més, diumenge a la tarda hi haurà un concurs de cosplay, és a dir, de disfresses de personatges del món del còmic i del manga. 
 
Finalment, per commemorar les dues dècades del Saló, l’ARCA edita un volum amb els més de 60 autors nous que han participat a l’esdeveniment entre el 2007 i l’actualitat. Fa deu anys ja es va publicar un primer volum i ara s’edita la segona part per completar la història. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT