PUBLICITAT

Andorra la Vella

Hinojosa anuncia que es faran embargaments als que no paguin

L’Àrea de Recaptació Executiva s’ocuparà dels cobraments dels deutes tributaris que no es satisfacin

Per LÍDIA RAVENTÓS

Albert Hinojosa ahir durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.
Albert Hinojosa ahir durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. | SFGA
El director del Departament de Tributs i Fronteres (DTF), Albert Hinojosa, va anunciar ahir que l’Àrea de Recaptació Executiva tindrà la potestat d’executar les seves pròpies resolucions en l’àmbit tributari. En aquest sentit, Hinojosa va comunicar que els procediments per cobrar els deutes tributaris que no es satisfacin de manera voluntària «aniran des de la recaptació per via del constrenyiment fins arribar a l’embargament». Segons va informar el director del departament en la roda de premsa posterior al consell de ministres, la implementació de totes les mesures d’embargament es faran de manera gradual centrant-se aquest exercici 2016 «en la construcció d’un facultatiu informàtic que ens permetrà una implementació més àgil d’aquesta recaptació per via d’embargament». 
 
Aquesta és una de les principals línies d’actuació que seguirà el programa anual d’actuació del DTF per aquest 2016 que va ser aprovat ahir pel Govern a proposta del ministre de Finances, Jordi Cinca. El programa defineix les línies d’actuació pel que és el tercer any de funcionament de la recaptació executiva, la gestió de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF), la millora dels procediments de comprovació i la creació d’una Agència Tributària única. 
 
Pel que fa a l’IRPF que va entrar en vigor l’any passat, el DTF farà «en breu» la proposta de regularització de la retenció de les rendes del treball dels obligats tributaris, de manera que aquells que estiguin d’acord amb la declaració lliurada només caldrà que validin la liquidació –presencialment o per mitjans telemàtics– i donarà per acomplertes les seves obligacions respecte aquest impost. 
 
En referència a la creació d’una Agència Tributària única, que ha de tenir el consens entre l’Executiu i els comuns, el departament realitzarà els estudis tècnics sobre les funcions i competències d’aquest nou ens. 
 
El consell de ministres també va aprovar ahir el Decret del Pla de control fiscal 2016. Les actuacions més importants es faran al voltant de l’Impost General Indirecte (IGI) amb l’objectiu de verificar que s’aplica de forma correcta el tipus de gravamen en factures i tiquets de compra. 
 
Quant a les inspeccions duaneres, Hinojosa va destacar que enguany es centraran especialment en els controls d’entrada i sortida de diners il·lícits en efectiu per carretera. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT