PUBLICITAT

Andorra la Vella

Reivindicació dels jugadors del MoraBanc a la pista

Els tricolors volen tornar a guanyar per esvair dubtes sobre el desig que tenen de ser als play-off a final de temporada

Per ALBERT CANES

Schreiner encara la cistella després de driblar dos jugadors del Montakit Fuenlabrada, el dissabte en el duel entre el MoraBanc i l’equip madrileny.
Schreiner encara la cistella després de driblar dos jugadors del Montakit Fuenlabrada, el dissabte en el duel entre el MoraBanc i l’equip madrileny. | EMILIO PRENAS
El president del BC MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, donava un toc d’atenció el dimarts en roda de premsa als jugadors sobre la seva actitud a damunt de la pista en les últimes jornades. El màxim dirigent de l’entitat tricolor recriminava que veia una falta de «desig damunt de la pista» de voler ser als play-off de cara al final de temporada. A més, explicava que més que parlar-ne amb la premsa quan els toca comparèixer, volia veure les ganes en els partits. 
 
Ahir era el dia per escoltar l’opinió dels jugadors respecte les declaracions que va fer el president ja que es va dur a terme la zona mixta habitual dels dijous. Van ser Thomas Schreiner i Betinho Gomes els encarregats de sortir a parlar i com no podia ser d’una altra manera se’ls va demanar per les paraules d’Aixàs. Cap d’ells estava al cas de les declaracions que va fer el màxim dirigent del club, però quan se’ls hi va explicar no van objectar res en contra i van acceptar estar d’acord amb el president. «Si perdem, té tota la raó per dir una cosa així. Si volem entrar als play-off ho hem de demostrar a la pista sempre. Si al final de la temporada hi som, serà merescut i en cas contrari, voldrà dir que no ens ho hem merescut. El més important és guanyar», declarava Schreiner. L’austríac no va voler entrar en comparacions amb el Montakit Fuenlabrada, tal i com va fer Aixàs, al·legant que «no penso massa en el partit passat, només estic aquí per entrenar i jugar. El més important són les nou jornades que ens queden, i encara més és el de Guipúscoa de diumenge». 
 
Per la seva part, Betinho sí que va tractar la derrota de Fuenlabrada, relacionant-ho amb les paraules d’Aixàs: «Té raó, si volem alguna cosa s’ha de lluitar per aconseguir-ho. En el partit del Fuenlabrada vam anar per davant i en els instants finals ho van fer millor. És veritat i hem d’intentar canviar el xip». Malgrat tot, el de Cap Verd va puntualitzar que no pensa que sigui «falta de desig», com argumentava el president, sinó que  «el que passa és que hi ha instants determinants del partit en els quals baixem els braços o passa alguna cosa i el que hem d’intentar fer és que no passi més això i guanyar els partits que venen». En ser preguntat si aquestes declaracions comportaven més pressió per als jugadors, Betinho negava: «Nosaltres al vestidor no parlem d’això, sinó del partit que tenim ara i poca cosa més. Hem de seguir entrenant bé i res més». 
 
Guanyar o guanyar / La situació de l’equip no és la millor de la temporada. Si es mira, el balanç dels últims partits és força negatiu. Tot i això, des del club no es té la percepció que sigui un mal moment i l’únic que cal és vèncer. «No crec que estiguem malament. Cada partit és diferent i dels últims hem guanyat a Manresa i després hem perdut contra el Fuenlabrada. Evidentment, és millor si guanyem els dos, però tots els enfrontaments són complicats i intentem vèncer els màxims possibles. No crec que estiguem en una situació més dèbil», comentava el base austríac, que pensa que si es veu debilitats és per les derrotes i per tant, «el que cal és guanyar. Si ho fem tot va bé i si no tot va malament. Així és l’esport, per això hem de donar tot el màxim durant el dia a dia per guanyar el proper partit i per tant tot estarà bé», indicava. 
 
Betinho creu que l’equip ha de millorar en «els instants que són més importants i hem d’estar més tranquils i concentrats per poder guanyar», relacionant-ho també amb el que va passar el dissabte davant el Fuenlabrada.
 
No es refien del cuer / Els dos jugadors del MoraBanc van insistir en què el més important ara és el proper enfrontament i com és habitual en aquest tipus de duels en els quals el rival es troba en la part baixa de la classificació, els tricolors van mostrar prudència en parlar de les possibilitats de victòria contra el RETAbet.es GBC, l’últim classificat de la Lliga Endesa amb només quatre triomfs. «És un altre partit difícil, com tots a la Lliga. Intentarem jugar al nostre millor nivell i guanyar», comentava Schreiner. Per la seva part, Betinho recorria al clàssic «partit trampa» i afegia que «hem de guanyar-lo si volem aspirar a més».
 
El Guipúscoa porta sis derrotes consecutives i és cuer destacat amb tres victòries respecte la primera plaça de salvació. El fet de jugar-se tant en les properes jornades el fa més perillós, però el toc d’atenció i les ganes de reivindicar-se dels tricolors poden ser clau per començar a demostrar damunt de la pista que es vol arribar, de veritat, als play-off.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT