PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El foc del Tiffanys es dóna per extingit a les 36 hores

La comunitat iniciarà en breu la reconstrucció provisional de la teulada

Per E.J.M

Un pèrit forense examina la teulada del Tiffanys, ahir
Un pèrit forense examina la teulada del Tiffanys, ahir | Tony Lara
Els Bombers ja han declarat totalment extingit l’incendi de l’edifici Tiffanys de la Massana. El cap de guàrdia del Cos de Salvament i d’Extinció d’Incendis va explicar que ahir dijous, a les nou del matí, «el foc es va donar per extingit del tot». Unes hores abans, concretament a la mitjanit, els efectius encara van haver de sufocar un punt calent, de fet, una brasa en una biga. Per tant, el foc del Tiffanys es va donar per liquidat unes 36 hores després del seu inici, ja que es va declarar dimarts cap a les 20.30 hores. 
 
Un cop sufocat definitivament l’incendi, i sense perill de cap revifada, els Bombers van posar «la finca a disposició de la Policia». Els Bombers van retirar tot el material, camions inclosos, però diversos efectius es van quedar per acompanyar els veïns als seus pisos per continuar recollint les seves pertinences. Durant la jornada d’ahir, els residents van poder entrar als pisos des de les 12 del migdia fins a les vuit del vespre, horari que es mantindrà avui. Demà, l’accés als habitatges estarà permès des de les deu del matí fins a la una de la tarda. El director de Protecció Civil, Francesc Areny, va explicar que avui es decidirà l’horari per entrar a l’edifici durant la setmana que ve per recuperar objectes, tasca que «esperem que duri el menys possible», va puntualitzar.
 
Paral·lelalment, la Policia continua treballant en la investigació per determinar la causa del foc que ha destruït la teulada i 16 apartaments de l’immoble massanenc.
 
Durant la jornada d’ahir, els pèrits de les diferents companyies asseguradores van presentar-se al bloc per comprovar in situ els danys, una tasca feixuga ja que cada habitatge pot tenir fins a tres tipus d’assegurances, va detallar Areny: l’asseguradora global de l’edifici Tiffanys, que protegeix les parts comunes, l’assegurança particular de la propietat de cada apartament, i la que pot tenir cada inquilí per protegir els béns que hi ha a l’interior. 
 
Amb tot, Areny va explicar que «la comunitat de veïns vol iniciar en breu la reconstrucció de la coberta, amb una teulada provisional». Les flames van reduir al no-res el sostre de l’immoble i ara està sotmès a les inclemències del temps. 
 
TOTHOM REUBICAT / Quant al reallotjament del veïnat, el director de Protecció Civil va comentar satisfet que «hem trobat lloc per a tothom». «La gent està recuperant la normalitat», va afegir. La majoria de la gent ha aconseguit instal·lar-se a casa de familiars i amics, i també n’hi ha que ha buscat un allotjament provisional, com el cas d’alguns temporers que treballen a Vallnord o al sector de la neu que prefereixen passar el que queda de temporada en un apartament. D’altres temporers, però, esgotaran els últims dies al país en hotels. Areny no sabia la xifra exacta, però era menor que els 16 que dimecres van dormir en un hotel. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT