PUBLICITAT

Encamp

El Funicamp costa dos milions d’euros l’any al Comú d’Encamp

La parròquia tanca el pressupost amb un superàvit d’1,5 milions

Per ESTEFANIA GRACIA

Un moment del Consell de Comú celebrat ahir.
Un moment del Consell de Comú celebrat ahir. | ANA / M. F.
El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va remarcar ahir després de la sessió de Consell de Comú que a hores d’ara el Funicamp de la parròquia significa «una despesa de dos milions d’any per al comú». Matisant que hi ha «tres conceptes que suposen despeses, el primer és el contracte que te el comú signat amb Saetde», on s’estableix que aquest darrer s’encarrega de fer la gestió i el manteniment del Funicamp. «El contracte està valorat en 1.200.000 euros anuals». 
 
D’altra banda, hi ha la formalització del préstec del Funicamp, «que ens suposa una despesa de 900.000 euros anuals». I després hi han les despeses habituals del Funicamp, com poden ser l’electricitat, el funcionament del giny o altres, «que està valorat entre 200.000 i 300.000 euros l’any». 
 
Vers aquestes despeses,  des del Partit Socialdemòcrata+Independents, Pere Marsenyach va remarcar que cal trobar una solució, perquè «és un deute que no es pot suportar gaire temps més, s’arrossega des de fa molt i espero que properament es puguin donar solucions». 
 
Precisament, Torres va assegurar que s’està treballant per reestructurar l’establert amb Saetde, en aquest acord d’intencions, «una de les qüestions que s’ha posat sobre la taula és la reducció d’un 10% del contracte», amb la voluntat també que el Comú es fes càrrec dels costos del préstec que acaba el 2018 i que Saetde assumís la gestió integral del Funicamp. 
 
Pressupost 2015 / El Comú d’Encamp va tancar el pressupost del 2015 amb un superàvit d’1,5 milions. Pel que fa a les despeses, es van executar en un 89% del previst en el pressupost inicial i es van situar en 25.947.000 euros, mentre que els ingressos es van executar en un 94% i han arribat al 27.462.000 euros, deixant així un saldo positiu de 465.000 euros. A més, Torres va matisar que l’endeutament del comú se situava a finals de l’anterior mandat en 27,2 milions (115% del sostre d’endeutament). Mentre que en quatre anys «s’ha reduït l’endeutament en 12 milions i s’ha invertit 6,7 milions».

Unes dades que des de PS+Independents no s’han vist tant positives, ja que Joan Sans va remarcar que el superàvit ha estat inferior a l’exercici anterior precisament perquè es van concentrar «totes les inversions al final del mandant», coincidint amb la celebració «de les eleccions comunals». D’altra banda, des de Liberals + Independents, Jordi Troguet va destacar que caldrà veure les inversions «que es puguin fer a partir d’ara». 
 
Dutes en les contractacions / Des de l’oposició es va criticar que en dues ocasions el Comú d’Encamp hagi contractat a personal externes per dur a terme feines de l’òrgan i no s’hagi «potenciat la mobilitat interna, perquè a la casa hi ha gent que pot desenvolupar les tasques», va puntualitzar Sans. 
 
La queixa es va realitzar pel fet que el comú ha contractat una empresa privada per fer una selecció de la persona responsable de Recursos Humans, «un fet que implica ubicar una persona més a la casa i pagar un sou més que engruixa el pressupost del comú», va destacar Sans. L’altra contractació que ha causat controvèrsies és la d’una persona externa  per cobrir feines del Departament d’Obres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT