PUBLICITAT

Montferrer

Foment licitarà la rotonda de Montferrer al maig

Les obres del punt rodó a la Nacional 260 poden començar a l’estiu

Per EL PERIÒDIC

El punt on es construirà la rotonda a la N-260.
El punt on es construirà la rotonda a la N-260. | RÀDIOSEU
El Ministeri de Foment preveu treure a licitació durant el pròxim mes de maig les obres per a la construcció de la rotonda a la carretera Nacional 260, a la cruïlla de Montferrer, segons ha anunciat l’ajuntament del municipi de Montferrer-Castellbó. Per tant, les obres de la rotonda podrien començar durant l’estiu, tenint en compte que enguany el Govern espanyol ha previst una partida de 365.000 euros per al projecte, segons informa RàdioSeu. 
 
El director general de Carreteres de l’Estat espanyol n’ha informat mitjançant una carta enviada al diari Segre, en resposta a la missiva que havia enviat al mateix rotatiu la Plataforma d’Afectats per la Cruïlla de Montferrer.
El consistori alturgellenc va donar fa un any el vistiplau al projecte presentat pel Ministeri de Foment i va enviar la seva aprovació a la Direcció General de Carreteres. D’aquesta manera, s’arriba a la recta final del procés per donar resposta a una reivindicació que es remunta a molts anys enrere per part del veïnat, una demanda que s’havia reactivat davant l’evidència de la perillositat de la cruïlla.
 
L’actual format del pas de la N-260 per Montferrer no disposa de carril d’incorporació per als vehicles que van de Montferrer cap a Adrall, ni tampoc per als que surten de la zona de la Trobada en direcció a la Seu d’Urgell. A més a més, sovint molts vehicles no respecten el límit de velocitat de 50 quilòmetres per hora. 
 
Tot plegat ha provocat durant els últims anys la mobilització constant de veïns i conductors, especialment tenint en compte la imminent posada en marxa de vols comercials regulars a l’aeroport Andorra-La Seu, pel que el trànsit de vehicles a la zona s’incrementarà. 
 
La construcció d’una rotonda a la N-260 al seu pas per Montferrer se sumarà a les dues que ja s’estan construint al pas de l’Eix Pirinenc per la Seu i Castellciutat, un altre dels punts perillosos de la carretera N-260. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT