PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ld’A estudia emprendre accions contra el Govern

El grup liberal reitera les queixes per manca d’informació

Per L.R.

El president suplent del grup liberal, Jordi Gallardo, al Consell General.
El president suplent del grup liberal, Jordi Gallardo, al Consell General. | TONY LARA
El partit liberal està estudiant la possibilitat d’emprendre accions legals contra «l’opacitat del Govern». Així ho va afirmar ahir el president suplent del grup liberal, Jordi Gallardo, davant, segons va opinar, de les «negacions sistemàtiques» per part de l’Executiu «de facilitar la informació que es demana des de l’oposició». «No volem arribar a judicialitzar la política, però no ens deixen cap més remei», va sentenciar.

Gallardo va apuntar que les accions poden anar «des de l’emparament del síndic fins a la via constitucional» ja que, segons entén el grup liberal, «s’estan vulnerant els drets que tenim quan jurem el càrrec com a consellers». En aquest sentit, Gallardo va subjectar que els ministres, en canvi, sí que reben aquesta informació «quan la constitució no estableix cap diferència entre càrrecs a l’hora de rebre informació».

El també conseller general va fer aquestes declaracions arrel de la resposta escrita publicada ahir al Butlletí del Consell General que parlava sobre el preu de l’energia a petició del propi Gallardo. El Govern exposava que no pot detallar els preus als quals FEDA compra l’energia a l’exterior per trams horaris perquè aquests depenen de diverses variables definides en els contractes de subministrament i que aquests «contenen clàusules de confidencialitat que prohibeixen a FEDA fer públiques les condicions». Segons Gallardo, aquesta és una mostra més «que el Govern no ens deixa fer la nostra feina de control». «Quan es tracta de l’INAF o l’AREB l’excusa és la llei. Quan no, diuen que és per clàusules de confidencialitat», va concloure. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT