PUBLICITAT

Andorra la Vella

Guipúscoa és la millor ocasió per al MoraBanc per parlar del play-off a la pista

Amb el ressò de les paraules d’Aixàs després de la derrota contra el Fuenlabrada, el cuer és el millor antídot

Per Iván Moure

Stojanovski, dubte per jugar a Guipúscoa, defensat per Portilla en el duel de la primera volta al Poliesportiu.
Stojanovski, dubte per jugar a Guipúscoa, defensat per Portilla en el duel de la primera volta al Poliesportiu. | Albert Martín
El dimarts passat, dos dies després de la derrota a casa contra el Fuenlabrada, Gorka Aixàs va donar un avís a la plantilla amb unes declaracions picants –«més enllà de parlar-ho [de lluitar pel play-off] en zona mixta o en rodes de premsa, m’agradaria veure-ho a la pista», va ser una de les seves valoracions– que han donat molt a parlar durant aquesta setmana. Dijous van ser Betinho Gomes i Thomas Schreiner els que van fer autocrítica i van donar «tota la raó» al president del BC MoraBanc Andorra. Ahir va ser Daniel Clark el que va encaixar de la mateixa manera que els seus companys el toc d’atenció del president i també Joan Peñarroya, tot i dir que no valora declaracions d’aquest tipus, defenia al màxim mandatari dient que «és la veu més autoritzada del club. No és cert que hagi baixat al vestidor com s’ha dit però en tot cas, nosaltres hem demostrar les coses i parlar a la pista».
 
Doncs bé, el pròxim partit del conjunt tricolor és demà i contra l’equip més idoni per poder parlar a la pista: el cuer RETAbet.es Guipúscoa (Illunbe, 18.00 hores). Una gran ocasió per mantenir-se a l’ombra del top-8 tot i que la setmana, cal dir-ho també, ha estat ben moguda.
 
LA GRIP PASSA FACTURA / El vestidor no ha pogut treballar amb les millor garanties perquè Vojdan Stojanovski encara estava  immers ahir a la tarda en un procés febril, i tant Sergi Pino com Daniel Clark han patit una grip estomacal que els ha fet perdre diversos entrenaments. L’anglès es va reincorporar ahir al grup després de perdre’s les dues sessions de dijous però sembla que es recuperarà a temps per jugar contra el Guipúscoa. El macedoni i el català, per contra, potser ni viatgen amb l’equip. «Són dubte tots dos. Ha estat una gran setmana de processos vírics», va apuntar Peñarroya amb ironia i resignació. La plantilla marxa aquest matí cap a les 9.00 hores a Sant Sebastià i el tècnic aguantarà fins l’últim moment per decidir si pugen a l’autobús o es queden a casa seva per acabar de recuperar-se. «Ha estat una setmana complicada, sense entrenar en condicions perquè cada dia faltaven almenys tres», va lamentar l’entrenador.
 
Els mals s’ajunten però el preparador egarenc ho veu com un sotrac més dels que els equips es troben al llarg d’una temporada. «Nosaltres som els primers que estem decepcionats per la derrota contra el Fuenlabrada perquè ens hauria donat un impuls a la classificació però això és l’esport. Si guanyes ets positiu i si perds, negatiu», va assegurar aferrant-se a que malgrat tot, la vuitena posició continua a una victòria de distància: «Hi ha equips un triomf per sobre nostre que partien amb objectius més alts i estan encantadíssims. Aquí no. Portem unes setmanes que hem entrat, tots, en una mena de pessimisme. Però depèn de nosaltres capgirar la situació. Encara podem lluitar per tot i això ens ha d’esperonar», va afegir.
 
SIS DERROTES SEGUIDES / És encoratjador saber que el Guipúscoa porta sis derrotes consecutives i davant el seu públic tan sols ha estat capaç de guanyar el Manresa i l’Obradoiro en dotze enfrontaments. De fet, només porta quatre en les 25 jornades que es porten disputades. Clark no deixa forats per a les confiances i assegura que «serà un partit difícil però anem allà a guanyar» i Peñarroya, optimisme, apunta a que en els darrers partits que s’han perdut «ha faltat poc per guanyar-los i aquest poquet hem d’anar a buscar-lo en el pròxim partit». Amb tot, no sap dir si la posició a la taula del rival és un bon senyal o no: «Tindran marcat aquest partit en el calendari perquè o guanyen, o les opcions de salvar-se quedaran bastant reduïdes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT