PUBLICITAT

Andorra La Vella

Juan Pedro Luna guanya el concurs de l’Andorra Sax Fest 2016

Els sis finalistes tanquen el certamen amb l’obra de Michat

Per EL PERIÒDIC

A l’esquerra, el guanyador del Sax Fest 2016, Juan Pedro Luna.
A l’esquerra, el guanyador del Sax Fest 2016, Juan Pedro Luna. | ANA / M. G. C.
L’estudiant espanyol del Conservatori d’Amsterdam, Juan Pedro Luna, va ser dissabte el guanyador de la quarta edició de l’Andorra Sax Fest. El Centre de Congressos d’Andorra la Vella va acollir l’esdeveniment on –celebrant-se la darrera fase del concurs– els sis saxofonistes seleccionats pel jurat van interpretat l’obra SHAMS, concert per a saxòfon alto i onze instruments, de Jean-Denis Michat. 
Per segon any consecutiu, l’ONCA va acompanyar els solistes durant les actuacions. El cap de comunicació i disseny d’imatge de l’organització, Jordi Llorens, va fer un balanç molt positiu de l’edició assegurant que cada any «hem pujat un graó molt gran i hem tingut una molt bona resposta». A més de puntualitzar que hi ha «molta gent de fora d’Andorra que ja coneix l’Andorra Sax Fest» i aquest ja comença a ser una «cita obligada» dins del calendari dels saxofonistes, segons va informar l’ANA.
 
Llorens també va matisar que segons els experts, les peces del concurs eren «molt complicades» i aquest fet va motivar a presentar-se només 35 saxofonistes però «de molt alt nivell». De fet, el guanyador del concurs va assegurar que els concursants estaven molt ben preparats, tot afegint que qui no arrisca, «no guanya».
 
En relació a les dates de celebració de l’Andorra Sax Fest, Llorens va assegurar que són «encertades» perquè es fan accions al carrer en plena Setmana Santa i això dóna «molta difusió». De fet, com a xifra curiosa, Llorens va explicar que durant aquesta setmana han augmentat 200 seguidors al Facebook. Tot i així, el «boom mediàtic el vam tenir l’any passat», a afegir l’organitzador.
 
L’Andorra Sax Fest 2016 va posar el punt final a les actuacions amb el concert de cloenda de jazz a càrrec de Baptiste Herbin que va acomiadar als participants de l’edició. 
Però com a novetat, durant l’edició d’enguany, es va decidir incorporar el concurs al carrer, un fet que Llorens va veure de forma positiva destacant que de ben segur «l’any vinent es tornarà a fer, perquè ha funcionat molt bé».   

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT