PUBLICITAT

La Massana

Comencen els treballs de neteja i seguretat de l’edifici Tiffany’s

L’objectiu és habilitar la construcció perquè els veïns puguin entrar sense els bombers

Per L.R.

Estat de la teulada de l'edifici després de l'incendi del passat dimarts.
Estat de la teulada de l'edifici després de l'incendi del passat dimarts. | TONY LARA
Una empresa constructora començarà avui els treballs de neteja de l’edifici Tiffany’s per tal que els veïns hi puguin entrar de forma segura sense la necessitat de ser acompanyats pels bombers. La construcció de la Massana, afectada per l’incendi que es va declarar dimarts a la nit i que va destruir 16 apartaments, estarà tancada durant la jornada d’avui per tal que els professionals puguin assegurar la teulada i les zones més afectades per garantir la seguretat dels veïns. Segons va explicar ahir el director de Protecció Civil, Francesc Areny, «entraran per assegurar la taulada i tancar les zones més malmeses on hi pugui haver perill per tal que no hi pugui haver cap altre accident si entra la gent». La idea, afegia Areny, «és poder fer un accés permanent i obert a les persones que hagin d’entrar a buscar coses perquè no necessitin ser acompanyats pels bombers».

Fins que no es realitzin aquests treballs però, Protecció Civil juntament amb el comú de la parròquia i el cos de bombers tenen previst allargar els dies habilitats perquè els afectats puguin entrar a recollir les seves pertinences. Segons informava el director de Protecció Civil, la idea de cara els propers dies és posar en marxa «un sistema a la demanda». És a dir que els veïns que vulguin entrar als seus apartaments podran demanar-ho directament al cos de bombers perquè els acompanyin, en comptes de tenir un horari preestablert. «N’hem parlat i el més provable és que a partir d’ara en funció de la gent i de les seves necessitats puguem fer un sistema a la demanda», exposava Areny.

Gairebé tot recollit/ Des de Protecció Civil també es va notificar que la majoria de residents temporers ja han recollit els seus efectes personals. Pel que fa als propietaris i als llogaters fixes, n’hi ha que s’estan emportant el mobiliari i d’altres que no. Sigui com sigui, Areny apuntava que «això ja correspon a cada veí, però el que tenim clar és que nosaltres hem d’estar al seu costat». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT