PUBLICITAT

Canillo

El retard en inscriure’s a l’esplai de Canillo es penalitzarà

Seran un 50% superiors per a inscripcions fora de termini

Per EL PERIÒDIC

Una de les dependències de l’esplai de Canillo.
Una de les dependències de l’esplai de Canillo. | ANA / M. B.
El Comú de Canillo ha aprovat unes noves tarifes per al servei d’esplai per tal de posar fi a les famílies que inscriuen els fills fora del període previst, i evitar així problemes en la planificació d’activitats i en la contractació del personal per part de l’administració. La consellera de Social, Rosa Mari Mandicó, va explicar a l’Agència ANA que, per les vacances de Carnaval, es van rebre una quinzena d’inscripcions al darrer moment, i es va arribar als 85 infants. Per evitar problemes de planificació i que es doni un mal servei, s’ha aprovat una tarifa un 50% més cara per a les inscripcions que es facin fora de termini. 
 
El Consell de Comú de Canillo ha aprovat una modificació dels preus de l’esplai, un servei que ofereix activitats durant les vacances escolars (tant de l’estiu com del període lectiu), així com fora de l’horari escolar durant el curs, destinat als infants que tinguen una edat superior als 4 anys. 
 
Tenint en compte que darrerament s’han produït nombroses inscripcions fora de termini (el període d’inscripció acaba el dimecres abans de la setmana de vacances, segons està establert pel mateix Comú), l’equip de govern comunal ha decidit apujar el preu un 50% per a aquests casos. 
 
D’aquesta manera, durant els períodes de vacances, si s’opta per un servei de tot el dia, la inscripció dins del període té un cost de 52 euros per setmana i fora de termini de 78 euros, mentre que per a mitja jornada, els preus són de 26 euros per setmana o 39 euros si es fa la inscripció fora de termini. En el cas de contractar el servei d’octubre a juny en la modalitat mensual, el preu normal és de 28 euros per setmana i s’eleva a 39 euros fora de període. 
 
Aquest canvi modifica l’ordinació de preus públics que es va aprovar a principis del passat mes de febrer d’aquest any, que ja preveia un augment de les tarifes de l’1,5% respecte als preus de l’any 2015, i que ara ha estat modificat. 
 
La consellera de Social, Rosa Mari Mandicó, va explicar a l’ANA que la mesura no incrementa el preu del servei sinó que penalitza les famílies que no respectin els terminis d’inscripció, que era fins ara un greuge per a l’administració, per evitar així problemes a l’hora de preveure el personal a contractar per als diferents períodes, així com l’estudi i preparació de l’oferta d’activitats. A més, va afegir que la solució adoptada és l’única que han trobat per solucionar-ho, ja que si s’incideix en la part econòmica es pot ser molt efectiu a l’hora de resoldre el problema. De fet, en els darrers dos anys, l’esplai de Canillo ha experimentat un increment notable d’infants, i durant les vacances de Carnaval es va arribar al màxim històric de 85 inscripcions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT