PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El comerç de la part baixa de Meritxell, favorable als vianants

Marsol assegura que no hi ha cap «posició frontal» en contra

Per EL PERIÒDIC

La part baixa de l’avinguda Meritxell tallada al trànsit un dia puntual.
La part baixa de l’avinguda Meritxell tallada al trànsit un dia puntual. | Arxiu ANA
Durant tot el mes de març el Comú d’Andorra la Vella ha mantingut converses amb propietaris i comerciants de la part baixa de l’avinguda Meritxell. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va explicar que les converses ja estan molt avançades i la majoria està «a favor de fer-la per a vianants de forma permanent». En aquest sentit, Marsol va confirmar que no hi ha ningú en contra amb una «posició frontal». Pel que fa als terminis, la cònsol va indicar que no saben quan es farà efectiu el canvi perquè primer hauran d’estudiar el projecte.

Donar continuïtat a Vivand i augmentar la seguretat són alguns dels motius per fer per a vianants la part baixa de l’avinguda Meritxell. A més, la compra serà més tranquil·la perquè hi haurà més espai i l’embelliment donarà un plus al sector comercial de la parròquia, segons va exposar la cònsol major de la capital. El Comú d’Andorra la Vella abans d’engegar qualsevol projecte ha volgut consultar l’opinió dels comerciants i propietaris de la zona. Després de mantenir converses, segons va manifestar Marsol, la resposta és favorable, ja que «no hi ha ningú en contra amb una posició frontal». Marsol va expressar que tot i la varietat d’opinions no s’han trobat amb un «no radical». A partir d’aquesta resposta, la cònsol va informar que han d’estudiar quan es convertirà per a vianants i com es farà l’embelliment de l’avinguda.

Pel que fa als terminis, Marsol no va avançar quan es farà efectiu. De fet, va assegurar que «no serà una cosa immediata, potser a l’estiu o potser al desembre».
D’altra banda, la cònsol va assegurar que convertir en zona de vianants la part alta de l’avinguda és «inviable» però va agregar que s’haurà de decidir «si es fa de doble o única direcció». A més, pel que fa l’embelliment de l’avinguda, Marsol va indicar que «quan embellim la part baixa també ho farem a la part alta, això es farà simultani». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT