PUBLICITAT

El Tarter

Ragetti dóna la sorpresa i s’adjudica el Total Fight

El ‘rider’ suís, de disset anys, destaca a l’snowpark de Grandvalira-el Tarter davant els principals favorits a la victòria

Per #GASS

Ragetti, en un dels salts de la superfinal al Tarter.
Ragetti, en un dels salts de la superfinal al Tarter. | Grandvalira
La dotzena edició del Total Fight Masters of Freestyle té com a guanyador en la versió d’esquí al suís Andri Ragetti, de només disset anys, que va ser capaç de superar a tots els favorits de la competició. A l’snowpark de Grandvalira-el Tarter va ser el més destacat. L’esdeveniment, tota una referència en el panorama internacional de l’estil lliure, tenia categoria or a l’AFP World Tour.
 
Després d’una primera jornada de classificatòries, els dotze millors riders van superar la ronda. Qui no va tenir opcions de revalidar el títol aconseguit l’any passat és el noruec Oystein Braaten, que és l’actual líder de la classificació del circuit mundial AFP en slopestyle. Una lesió patida als entrenaments lliures el va deixar fora de combat. Això sí, l’escandinau va assegurar que l’any vinent tornarà per intentar tornar-se a coronar com a campió. Després de dues oportunitats per a cadascun dels que seguien en competició, quatre van passar a la superfinal. A més de Ragetti ho feien el seu compatriota Fabian Bosch, actual campió en big air dels X-Games; l’anglès James Woods i el suec Jesper Tjader.
 
En tres rondes es decidia el títol. A la primera les millors puntuacions van ser per a Ragetti i Tjader. A la segona Bosch va encapçalar les decisions dels jutges, mentre que Woods ho feia a la tercera. Però cap d’ells superava Ragetti, pel que l’helvètic va adjudicar-se el triomf. «Estic molt feliç i exultant de la bona ronda que he executat, i estic encantat perquè el meu company d’equip Fabian m’acompanya al podi. Estic molt satisfet de com m’ha sortit la segona ronda i m’ha permès aconseguir aquest resultat», exposava Ragetti, que va vèncer amb 93,33 punts. Segon va ser Tjader (91,00), tercer Bosch (90,00) i quart Woods (89,33). Bosch, que era el principal favorit, assenyalava que «m’ha encantat la competició. Òbviament la tercera posició no és la desitjada però estic content d’haver pogut pujar al podi».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT