PUBLICITAT

Andorra la Vella

Peñarroya: «Parlar dels play-off ens ha ficat en una situació de pessimisme»

La derrota a Illunbe mereix una anàlisi extensa sobre la situació del MoraBanc d'un Peñarroya que revela "el gran pecat" comès contra el cuer

Per Iván Moure

Peñarroya es mira el partit amb cara de circumstàncies en el Baskònia-MoraBanc del 24 de gener passat.
Peñarroya es mira el partit amb cara de circumstàncies en el Baskònia-MoraBanc del 24 de gener passat. | Albert Martín
Joan Peñarroya va comparèixer ahir davant els mitjans de comunicació després de la derrota  a la pista del Guipúscoa i no va amagar que el MoraBanc Andorra està ara en una situació de feblesa, de falta de confiança, tocat psicològicament per com es va perdre. Va fer la crítica que pertoca, però també va assegurar que parlar dels play-off –cosa que per cert el tècnic tricolor sempre ha refusat– ha estat contraproduent: «No sé sí ha despistat als jugadors, però ens ha ficat unes expectatives que no ens han ajudat, perquè hem entrat en una situació de pessimisme i negativitat».
 
Peñarroya va incidir en què això ha tapat altre mèrits d’un equip que, recorda, porta any i mig a l’ACB: «Se li dóna poca importància a les onze victòries aconseguides [el curs passat el MoraBanc va acabar catorzè amb dotze], o a estar lluitant tots els partits. Gaudim poc i ens tirem massa dels cabells per les derrotes aconseguides». El pròxim rival serà l’UCAM Múrcia a casa i el tècnic egarenc va refusar catalogar aquest partit com clau per no perdre el rastre del vuitè, que està a dues victòries: «Segurament, si estiguéssim lluitant per baixar estaríem més contents que en la situació que estem. Igual preferim estar en el lloc de l’Estudiantes, el Sevilla o el CAI. Jo estic emprenyat per no guanyar partits últimament, però prefereixo estar on estem i no tot es blanc o negre. No tot és baixar o jugar els play-off».
 
Un 'via crucis' amb els finals ajustats / La derrota a Guipúscoa, 83-80, es va produir després d’un final ajustat. És la setena vegada que el conjunt tricolor cau tot i arribar amb opcions de triomf fins el final i Peñarroya té dues lectures sobre aquesta manera de perdre. Obviament, una de bona i una de dolenta. D’una banda, deixa tocats als jugadors: «Hi ha moltes més coses però últimament, els rivals tiren i la fiquen i nosaltres tirem sols i fallem». Un detall que «afecta en les confiança dels jugadors» i que s’ha de corregir perquè, assegura,  «quan un jugador està calent et facilita les opcions de guanyar» i creu que en això el cos tècnic pot capgirar la situació: «Hem de trobar les eines perquè els nostres jugadors tinguin més encert». 
 
D’altra banda, insisteix en què «hem de continuar així perquè la part positiva és que arribem al final dels partits amb opcions de guanyar». Sense amagar que «alguns» jugadors «no estan en el seu millor moment», les temporades estan plenes de daltabaixos i va insistir en què «la línia entre guanyar i perdre està sent molt fina», la majoria dels partits del MoraBanc s’acaben decidint «per detalls».
 
La defensa i el perímetre / I un dels detalls de la derrota a la pista del cuer, per a Peñarroya, va ser el deixar que el rival s’aixequés. «Controlem els partits, ens compliquem i els finals igualats no els traiem endavant. En defensa també hem de ser més constants, perquè deixem que els rivals es creguin que poden guanyar i aquí és on surten els nostres dubtes. Aquest va ser el gran pecat que vam cometre a Guipúscoa». Hi ha un altre, però, que també s’està arrossegant des de l’inici de la segona volta, que és que els rivals acaben amb percentatges de triples, segons Peñarroya «més alts del que haurien de tenir». El GBC va fer un 33% i en els nou partits que es porten a la segona volta, cinc equips han estat per sobre del 40%. «És evident que és una de les coses que hem de millorar», va reconèixer l’entrenador.
 
Jones passa dues hores a l'hospital / No és que Peñarroya atribuís la derrota a Illunbe a les baixes, però sí és cert que en tenia unes quantes que, a sobre, li van impedir entrenar amb el màxim de qualitat. Sergi Pino va acabar sent baixa amb febre i diarrea, com també un Daniel Clark que finalment va viatjar a Sant Sebastià i va jugar 16 minuts. També va anar-hi Stojanovski, que es va perdre uns quants entrenaments i divendres encara estava amb 39 de febre. Per més inri, en l’entrenament de dissabte a Illunbe, Shawn Jones va topar amb Schreiner amb el cap, va estar mitja hora commocionat i el van haver de portar a l’hospital. El nord-americà va estar dues hores en observació però va anar millorant, les proves van dir que no tenia res i va jugar 17 minuts.
 
Canvis d'handbol amb Stojanovski / Un cas curiós al final del partit va ser veure com Peñarroya seia a la banqueta a Stojanovski a minut i mig per al final, quan estava sent l’artífex de la remuntada d’un MoraBanc que aleshores dominava l’electrònic per 72-75. Els locals tornar a capgirar el marcador amb dos triples i Peñarroya va anar donant entrada al macedoni en els atacs i substituint-lo alhora de defensar. «Va sortir amb males sensacions, es va carregar amb tres faltes i vaig decidir reservar-lo per al final. I a l’últim quart, quan portava tres minuts a la pista ja em demanava el canvi perquè no podia ni respirar. Així que vaig fer canvis estil handbol per donar-li aire en les situacions defensives i treure’l per atacar perquè estava sent el jugador més clarivident de l’equip a la pista». 
 
El Múrcia, un equip en ratxa / La desfeta a la pista del cuer requeria un anàlisi a fons de la situació, com així va fer Peñarroya. El tècnic, però, va recalcar que el pròxim diumenge, a les 12.30 hores al Poliesportiu, el MoraBanc rep el Múrcia i el seu missatge va ser clar: «Sense parlar dels play-off o de baixar, queden vuit partits i no podem rendir-nos. Hem de continuar lluitant per guanyar partits. El pròxim rival arriba endolladíssim, en un gran estat de forma i un triomf més que nosaltres. Ells sí tenen un equip fet per jugar el play-off. Ens trobarem dos estats anímics totalment diferents i si els guanyem ens posarem per davant d’ells. Així que tan malament no estem».


CABEZAS: «EL DUEL A ANDORRA SERÀ UNA FINAL»

Carlos Cabezas, autor del triple de l’UCAM Múrcia que el diumenge passat va forçar la pròrroga contra el Reial Madrid, no va dubtar a donar la màxima importància al pròxim partit contra el MoraBanc: «Serà una final contra un rival que ens ho posarà difícil. Hem de guanyar si volem continuar enganxats a la lluita. Hem de preparar-nos a consciència perquè guanyar allà pot ser clau en les nostres aspiracions».
 
Amb això el director d’orquestra es refereix a guanyar-se una plaça per als play-off. De fet, el conjunt que dirigeix Fotis Katsikaris porta 12 victòries, una més que els tricolors, i tenen a un el Tenerife, qui marca ara el tall amb la zona tranquil·la.
 
Cabezas també va demostrar estar al dia, sap de la mala ratxa que per la qual està passant el MoraBanc i així ho va fer saber, sense desprestigiar el potencial tricolor: «No estan en el seu millor moment, però han recuperat a David Navarro. Són perillosos, amb gent important a la pintura». Amb tot, va recordar que «l’any passat vam guanyar allà i sabem com és la pista».
 
A la temporada 2014-2015 els murcians van imposar-se al Poliesportiu per 68-74 i Cabezas va ser el millor en valoració del seu equip juntament amb Antelo amb un 15, a més d’anotar 15 punts i repartir 6 assistències. El MoraBanc va tornar-li la moneda al Palacio de los Deportes i va imposar-se per 73-77 i en el darrer precedent, a la primera volta d’aquesta temporada, els murcians van vèncer 76-72 en un final ajustat. Diumenge, tornaran a veure’s les cares a les 12.30 hores al Poliesportiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT