PUBLICITAT

PUIGCERDÀ

Uns 40 productors i restauradors, al programa ‘Benvinguts a pagès’

Representants de l’Alt Urgell i la Cerdanya s’han acollit a la iniciativa

Per EL PERIÒDIC

Un moment de la reunió informativa de ‘Benvinguts a Pagès’, a Puigcerdà, ahir.
Un moment de la reunió informativa de ‘Benvinguts a Pagès’, a Puigcerdà, ahir. | RàdioSeu
Una quarantena de productors, restauradors i allotjaments de l’Alt Urgell i la Cerdanya s’han acollit al programa Benvinguts a pagès que se celebrarà el cap de setmana del 17, 18 i 19 de juny. Aquest programa consisteix en un cap de setmana en el que pagesos de tot Catalunya obriran les portes de casa seva per ensenyar els seus camps, els seus ramats i els seus obradors. 
Benvinguts a pagès és una iniciativa de la Fundació Alicia i de l’Agència Catalana de Turisme en col·laboració d’agents del territori i que s’emmarca dins el programa Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016. El director executiu de l’Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent, va manifestar que «el programa és una oportunitat única per redescobrir el lloc on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que es cuiden de produir els aliments que ens arriben a casa».
A les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya participaran al programa Benvinguts a pagès 12 productors, lactis, carnis i cervesers, 15 restauradors i 18 allotjaments rurals. Els requisits per poder participar en el programa pels productors és tenir el segell de venda de proximitat, disposició a estar obert el cap de setmana, tenir els registres sanitaris, fer les visites gratuïtes i participar de les jornades per tal de què aprenguin com fer una visita i què oferir. Pels restaurants, que facin un menú amb el nom de Benvinguts a Pagès i que utilitzin productes de proximitat. Als allotjaments els requeriments és que ofereixin paquets especials pel cap de setmana, sigui pel preu o perquè obsequien productes de proximitat o perquè faran un paquet d’estada amb visita.
PUBLICITAT
PUBLICITAT