PUBLICITAT

Andorra La Vella

L’Eensm incideix en la formació professional

L’entitat crea un curs de dos anys per garantir un contracte laboral als joves

Per ESTEFANIA GRACIA

La CEA entrega un xec per valor de 4.862 euros a l’Eensm, ahir.
La CEA entrega un xec per valor de 4.862 euros a l’Eensm, ahir. | ANA / C. G.
L’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (Eensm) endegarà al setembre un nou projecte formatiu anomenat Fent camí per millorar la inserció laboral dels joves amb discapacitat. 
 
Per donar suport a la iniciativa, la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) va lliurar ahir un xec per valor de 4.862 euros a l’entitat. La recaptació va tenir lloc durant el sopar de gala i el lliurament dels Premis CEA que es va celebrar el 17 de març.  El projecte de formació professional tindrà una durada de dos anys (un primer d’àmbit teòric i un segon més pràctic, amb estades a empreses del país). 
 
Les formacions a impartir s’escolliran sobretot en funció de les preferències i aptituds dels joves que hi participin, «tot i que també dependran de la disponibilitat d’empreses que tinguem», va matisar el director del servei d’Integració i Ocupació laboral de l’Eensm, Òscar Fernandez. Actualment podrien assistir a la formació uns 10 membres de l’escola especialitzada, ja que han de ser joves d’entre 16 i 21 anys.
 
Tot i que la iniciativa encara està en procés, els organitzadors esperen tenir la col·laboració de diverses entitats del país i acollir a més participants i branques de professionalització. 
 
Un contracte ordinari / L’objectiu principal del projecte és garantir que tots els membres de la formació «acabin tenint un contracte laboral ordinari», en paraules de Fernandez. 
La directora de l’Eensm, Celine Mandicó, va reconèixer que fins ara hi havien mancances en el procés d’apropar els usuaris de l’escola al món laboral. Una relació que es reforçarà amb el prospector, la figura que ha incorporat darrerament l’entitat. Com a exemple, el president de la CEA, Xavier Altimir, va destacar que ell ha contractat a gent amb discapacitats i «mostren la mateixa o fins i tot més implicació que la resta de treballadors». «Les empreses han de tenir present que estan contractant a professionals del sector, independentment de si tenen una discapacitat o no», va afegir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT