PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Iniciades les obres de la Catedral amb una partida de 700.000 euros

El projecte de millora forma part d'un Pla Estatal

Per EL PERIÒDIC

La Seu d’Urgell comença les obres de la Catedral de Santa Maria.
La Seu d’Urgell comença les obres de la Catedral de Santa Maria. | RÀDIOSEU
La Seu d’Urgell ha iniciat les obres de reforma i consolidació de la Catedral de Santa Maria. Els treballs, que compten amb una partida de més de 700.000 euros provinents del Ministeri de Cultura, inclouen la consolidació i restauració de les cobertes del cimbori, l’àbsis i la Pietat, a més de l’adequació de les ales nord, est i oest del claustre urgellenc, segons ha informat RàdioSeu. La intervenció també permetrà habilitar una de les torres de la Catedral com a lloc de visita, per tal que pugui ser accessible fàcilment, tant per als fidels com per als veïns i turistes. L’obra contempla la construcció d’una escala de seguretat perquè es pugui arribar amb garanties al capdamunt del monument, des d’on es pretén que els ciutadans i visitants gaudeixin d’unes excel·lents vistes de la Seu i l’entorn.
 
El projecte de millora forma part del Pla Estatal de Catedrals. El Bisbat d’Urgell confia que l’execució dels treballs deixi en bones condicions el recinte durant uns quants anys, especialment pel que fa a l’aïllament.
 
Una Catedral única / La Catedral és un temple catòlic dedicat a Santa Maria i és el principal temple de la diòcesi. És l’única catedral íntegrament romànica de Catalunya, considerada així com un exemplar únic dins el romànic català per les seves característiques italianitzants, altament visibles en l’ornamenta de la façana i la galeria oberta de la capçalera. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT