PUBLICITAT

Lleida

Augmenten els pacients en llista d’espera a l’Alt Pirineu i Aran

161 pacients estan pendents de ser operats de cataractes o pròtesis

Per EL PERIÒDIC

Hospital de la Seu d’Urgell.
Hospital de la Seu d’Urgell. | EL PERIÒDIC
Les llistes d’espera són un dels maldecaps més presents en els ciutadans que requereixen d’una operació adscrita a aquest sistema. Tot i que s’intenta pal·liar aquest neguit, cada any són més els que resten a l’espera de ser intervinguts pels diferents hospitals de l’Alt Pirineu i Aran. 
 
Segons matisa l’ACN, un total de 161 pacients esperaven, a desembre de 2015, per ser operats de cataractes, pròtesi de genoll o maluc a la regió sanitària esmentada. Una xifra lleugerament superior als 100 pacients que esperaven els hospitals al desembre de 2014.
 
No més de 181 dies d’espera / Tot i això, la dada positiva és que a la regió pirinenca –a diferència d’altres territoris– no hi ha cap pacient que s’hagi hagut d’esperar més de 181 dies per ser intervingut. 
Així, segons dades del Departament de Salut, el 100% dels procediments de cirurgia oncològica s’acaben resolent dins el termini garantit pels metges i experts que han dut a terme el seguiment.
La intervenció que registra més pacients en espera és la de cataractes amb 116, seguida de la de pròtesi de genoll amb 37 pacients i la de pròtesi de maluc amb vuit pacients.

A més, pel que fa als procediments de cirurgia oncològica, només es registren els garantits a 45 dies en un total de tres pacients, un per a una neoplàsia maligna de mama i dos per a una neoplàsia maligna de pell. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT