PUBLICITAT

Lesaka

Sense canvis en la general després de la tercera etapa basca

Purito és 40è amb el mateix temps que el guanyador, el britànic Cummings

Per EL PERIÒDIC

Purito fa un petó a Vicioso, durant el transcurs de l’etapa d’ahir.
Purito fa un petó a Vicioso, durant el transcurs de l’etapa d’ahir. | Photo Gómez sport
Com es podia preveure pel perfil de la tercera etapa de la Volta al País Basc, la classificació general no va patir canvis importants ahir ja que tots els favorits van arribar a meta en el mateix temps. Entre ells, Joaquim Rodríguez, que va ser 40è, resultat suficient per mantenir l’onzena plaça i els 15 segons de marge en la general respecte el líder des del dimarts, l’alabès Mikel Landa, que va destacar en la segona etapa amb una victòria incontestable en el mur de Garrastatxu.  
 
El triomf en l’esprint d’ahir va ser per al corredor britànic Stephen Cummings, (Dimension Data), que va atacar a falta de poc menys d’un quilòmetre per a la línia de meta. A punt van estar d’atrapar-lo en els metres finals el pilot, però la resposta es va produir massa tard i l’australià Simon Gerrans (Orica-GrenEDGE) i l’italià Fabio Felline (Trek-Segafredo) van ser segon i tercer, respectivament, en l’etapa d’ahir. 
 
El resident andorrà i líder del Katusha valorava la jornada de dimarts , la més transcendental fins el moment, posant en relleu la dificultat que havia tingut, especialment per les condicions meteorològiques: «Molt dur el dia d’avui [dimarts], almenys per a mi... Aquestes etapes amb fred i pluja són de les que en dos o tres dies sortiran tots els mals». De moment, Purito no s’ha fet veure en excés en la seva lluita per reeditar el triomf de l’Itzulia. Malgrat això, tot encara està per decidir-se. 
 
L’etapa d’avui, la quarta, comptarà amb 163 quilòmetres de recorregut entre la localitat navarresa de Lesaka i la Guipuscoana d’Orio i amb un port de primera categoria, el de Jaizkibel amb 8,4 km i una mitjana de pendent del 5,25%. Tot i això, el triomf es decidirà en les dues darreres passades pel mur d’Aia, de segona categoria, on l’any anterior es va decidir la victòria de Purito de la prova basca. Les ascensions compten amb trams molt per sobre del 20% de desnivell i estaran situats a 13 i 17 km de la línia d’arribada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT