PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Propostes per ampliar el nombre de jornades a la Primera Divisió

Les opcions plantegen augmentar el número de partits a la fase regular o als play-off

Per JOAN JOSEP BLASCO

Jugada del partit dels play-off pel títol entre la UE Santa Coloma i el Tic Tapa UE Sant Julià.
Jugada del partit dels play-off pel títol entre la UE Santa Coloma i el Tic Tapa UE Sant Julià. | Emilio Prenas
La Lliga Grup Becier compta amb vint jornades al llarg de la temporada, dividides en la fase regular i els play-off, tant si són al títol com per a la permanència. És un número limitat de partits, que converteix el campionat en excessivament curt. L’assemblea general de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) es portarà a terme a finals de mes, i en la reunió es posaran sobre la taula algunes propostes per variar el format de la competició i guanyar en nombre d’enfrontaments.
 
Des dels clubs s’ha obert la via per incrementar el volum de jornades, equiparant-se d’aquesta manera a les que hi ha en calendaris d’altres països. La proposta sorgeix per guanyar en competitivitat, no només dels jugadors i dels propis equips, sinó també pensant de cara a la selecció, pel gruix de futbolistes internacionals que hi ha a la Primera Divisió i el número de futuribles que també posseeix. El futbol està cada vegada més professionalitzat al país i amb un major nombre de partits es busca que sigui més atractiva la competició i millorar qualitativament. També tenir més oportunitats per jugar, ja que el format de partit únic que té la Copa Constitució provoca la reducció d’enfrontaments respecte a temporades anteriors, quan les eliminatòries es disputaven a anada i tornada.
 
A l’espera que es puguin fer més propostes de cara a l’assemblea, la idea dels clubs és realitzar una lliga amb una fase regular a tres voltes i mantenir les dues dels play-off. La FAF també proposarà un format, conservant les dues voltes de la lliga regular i ampliant els play-off a quatre. El suggeriment de les entitats suposaria augmentar el nombre de jornades a 27, mentre que el de la federació és de 26. El creixement del calendari suposaria allargar el campionat al llarg de la temporada, però es planteja que el nombre de caps de setmana sense partits es redueixi al màxim, ja que existeix la impressió que els diumenges que no es juga són excessius, el que talla el ritme de competició.
 
De moment, el que no es planteja per part dels clubs és l’ampliació d’equips a la Primera Divisió, una possibilitat que també serviria per estendre el número de partits als llarg de la temporada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT