PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra serà una de les seus del World Padel Tour durant tres anys

L’esdeveniment, signat per tres anys, es disputarà en un nou club que es construirà a Santa Coloma

Per A.C. / J.J.B.

Miguel Lao, al mig, exemplifica l’acord amb una encaixada de mans amb Javier Porras i Hernán Auguste.
Miguel Lao, al mig, exemplifica l’acord amb una encaixada de mans amb Javier Porras i Hernán Auguste. | WPT
Per primera vegada, Andorra acollirà un torneig del màxim circuit internacional de pàdel. Els terrenys on es troba actualment el Club de Tennis Santa Coloma seran l’escenari de la cita del World Padel Tour (WPT) del 2017 al 2019. La intenció és construir unes noves instal·lacions dignes de l’esdeveniment de caràcter mundial, que es converteixin en un referent al país i que puguin albergar també competicions de tennis.
 
Tot el projecte se sustenta per la inversió que aporta el resident Miguel Lao, que ha arribat a un acord de tres anys amb el WPT per a que el nou club formi part del calendari on es troben totes les estrelles d’aquest esport. L’acord es va signar la setmana passada durant la celebració de l’Open de Gijón, amb els directius del WPT Javier Porras i Hernán Auguste. La prova andorrana serà un Open en categoria masculina en la primera edició, encara els responsables del circuit confirmen que la intenció és ampliar-ho a la femenina els següents dos anys. Aquesta serà la competició de pàdel més important que s’haurà disputat al país. En diverses ocasions hi ha hagut presència d’alguns dels millors jugadors del rànquing mundial, però sempre realitzant exhibicions.
 
Aquest conveni significa donar continuïtat al projecte del WPT d’expandir-se als cinc continents, ja que és un esport molt delimitat a només alguns països, com Espanya i l’Argentina. Un exemple és el d’aquest 2016, amb la majoria dels tornejos del circuit disputant-se en territori espanyol. També hi ha a l’Argentina, Itàlia, Portugal i els Estats Units. Des de la creació del circuit el 2013 s’ha treballat en ampliar la xarxa al màxim de països, i han aconseguit arribar a noves destinacions com són Mònaco i Dubai. Treballen especialment en la repercusió mediàtica per donar-se a conèixer el màxim possible, realitzant retrasnmissions en directe. 
 
Instal·lacions de primer nivell / Fer efectiu l’aterratge del WPT no s’entén sense la presència de Lao, que realitzarà una forta inversió per a fer-ho possible. El projecte se centra a Santa Coloma. A finals d’any finalitza el contracte de lloguer del club de tennis i Lao ha arribat a un acord amb la propietat per a construir unes noves instal·lacions, amb la piscina Riberaygua inclosa. El projecte comptarà amb 7 pistes de pàdel, una de les quals en serà la central, amb una graderies mòbils. El Club de Tennis Santa Coloma està en converses amb Lao per mantenir l’activitat dels seus socis a la nova entitat. «Esperem arribar a un acord», assenyala Gerard Blasi, president del club. La inversió que està projectada i la realitat del projecte el valoren «positiu pel bé del tennis».
 
Tornejos mediàtics / Ser la seu d’un torneig del WPT és la millor publicitat que pot efectuar un club que acaba de néixer. I no només els nous propietaris busquen centrar-se en el món del pàdel, sinó també volen fer marca amb el tennis. 
En un futur també hi ha la intenció de promocionar-se a través d’aquest esport, amb l’organització de diferents tornejos. Rellançar de nou la competició de l’ITF júnior és una opció que està sobre la taula, després d’uns anys sense poder-se disputar a causa de la manca d’instal·lacions i de pressupost. Però la intenció també és poder albergar competicions sèniors.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT