PUBLICITAT

Andorra la Vella

La fiscal vol augmentar la pena a l’agressor del taxista de Sispony

La defensa sol·licita rebaixar l’arrest de nou a cinc anys i permetre’n la residència al país

Per marisa da costa

El jove podria veure afegits quatre mesos suplementaris a la condemna de nou anys que Corts li imposava per intent d’assassinat i robatori al gener.
El jove podria veure afegits quatre mesos suplementaris a la condemna de nou anys que Corts li imposava per intent d’assassinat i robatori al gener. | Tony Lara
La fiscal encarregada de l’agressió perpetrada per un jove de 19 anys a un taxista l’agost del 2014 considera insuficient la pena de nou anys de presó ferma i 25 d’expulsió que el Tribunal de Corts sentenciava a finals de gener passat. L’acusació pública va exigir ahir davant del Tribunal Superior interposar un període suplementari de quatre mesos d’encarcerament, així com elevar a definitiva la prohibició de residència al noi un cop abandoni el Centre Penitenciari.

Contràriament, la defensa sol·licitava una rebaixa en quatre anys de la condemna, així com evitar fer fora l’agressor confés del país.
 
El ministeri fiscal basa el recurs contra la decisió de Corts aplegant-se a dos arguments essencials pels quals considera que caldria endurir la sentència contra l’agressor confés que, l’estiu de 2014, amb l’ànim de robar la caixa del conductor, assestava tres ganivetades a un taxista al poble de Sispony: d’una banda, va argumentar la improcedència d’absoldre el noi del delicte menor de port il·legal d’arma tenint en compte que ell mateix confessava haver passejat per la vila de la Massana tot duent a sobre un ganivet amb una fulla d’11,5 centímetres (4,5 cm més del permès per llei). 
 
D’altra banda, va considerar insuficient el temps dictat perquè «no dona satisfacció a uns fets provats» de comissió d’un delicte major d’assassinat en grau de temptativa i un delicte major de robatori. Per tot plegat va exigir als magistrats del Superior augmentar la pena en quatre mesos, així com prohibir l’entrada al país al noi de manera irrevocable.
 
La defensa demana una reducció/ La col·laboració demostrada pel condemnat en entregar-se voluntàriament així com la seva confessió i constant penediment, el fet que comptés únicament amb 19 anys quan cometia uns actes pels que ha demanat el seu perdó en reiterades ocasions així com l’ànim de rescabalar la víctima de la seva agressió són alguns dels arguments sota els que la representació lletrada del condemnat aixoplugava la necessitat de rebaixar-ne una pena que considera «excessiva». 
 
El conjunt d’atenuants exposats per part de l’advocat de la defensa van conduir a aquesta part a sol·licitar al Tribunal Superior l’alleugeriment de la sentència dictada en primera instància. Així, demana la possibilitat de complir part de la condemna de presó sota la modalitat condicional per tal que el jove, que actualment té 21 anys, pugui reinserir-se socialment. I que pugui fer-ho al país: el recurs presentat per la part condemnada també va demanar revocar l’expulsió del jove aplegant-se als seus vincles amb Andorra. La mateixa defensa supedita la possibilitat de sortir abans i romandre al Principat a l’allunyament del seu defensat de la víctima de l’agressió. 
 
La decisió de mantenir o canviar el punt de vista de la primera instància es farà pública el proper dia 27 de maig.
PUBLICITAT
PUBLICITAT