PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Primera oportunitat per revalidar el títol

El Don Denis serà campió si durant la jornada suma més punts que el Lusitans

Per JOAN JOSEP BLASCO

Ayala, de la UE Santa Coloma, rebutja la pilota en un duel d’aquesta temporada contra el Don Denis.
Ayala, de la UE Santa Coloma, rebutja la pilota en un duel d’aquesta temporada contra el Don Denis. | Tony Lara
Aquest diumenge la Lliga Grup Becier pot tenir campió. La temporada que ha realitzat el Don Denis FC Santa Coloma l’ha portat a quatre jornades per al final tenir el primer match ball per adjudicar-se el títol. En aquest intent, però, no només dependrà de si mateix per revalidar el campionat.
 
Els colomencs sortiran al camp per enfrontar-se al seu rival ciutadà sabent si al concloure el partit poden ser campions. Dependrà del resultat que s’hagi produït entre el Restaurant Tic Tapa UE Sant Julià i l’FC Lusitans Les Barques. Si el conjunt de Raúl Cañete no guanya, el Don Denis tindrà l’opció de ser campió, ja que a dia d’avui li treu 9 punts d’avantatge. La possibilitat de ser campió a aquestes alçades «si ens ho haguessin dit a principi de temporada no ens ho haguéssim cregut», assegura l’entrenador colomenc, Richard Imernón, remarcant que a aquesta situació han arribat perquè «si mirem els números, estem fent una temporada excepcional». Les estadístiques mostren com fins ara només han deixat escapar 7 punts en setze partits, amb una única derrota i dos empats.
 
El títol està ben a prop, i ho han de saber gestionar. «Aquests són partits molt macos de jugar i volem guanyar», pel que «l’entrenador intenta buscar l’equilibri entre el joc i el que hi ha en joc» per no cometre errades o que hi hagi excés de pressió. «Sempre hi ha un punt de nervis que et poden jugar una mala passada i intento que vegin que arribar fins aquí és un premi per la temporada que portem fent. S’ha de veure d’aquesta manera i continuar com fins ara estem fent».
En aquests play-off al títol s’està comprovant la importància de cada partit, amb resultats ajustats. Els equips tracten de «no prendre riscos, perquè tothom es juga molt. No només és guanyar la lliga», sinó el fet de jugar a Europa un cop finalitzada la temporada. Té rellevància per l’experiència internacional, però sobretot pel que significa pels pressupostos dels clubs: «Hem de ser conscients del que hi ha en joc. No només jugar la competició europea, que és una experiència molt maca de viure, sinó pels diners que suposa ser-hi o no, que et condiciona la temporada següent».
PUBLICITAT
PUBLICITAT