PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra Airlines assegura que omplirà el primer vol el 30 d’abril

La companyia manté la data tot i que encara no s’ha publicitat ni ha posat els bitllets d’avió a la venda

Per LÍDIA RAVENTÓS

Andorra Airlines va dur a terme la presentació del seu projecte el passat 2 de febrer al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.
Andorra Airlines va dur a terme la presentació del seu projecte el passat 2 de febrer al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. | TONY LARA
El president de la companyia aèria Andorra Airlines, Jorge Soriano, va assegurar ahir en declaracions a EL PERIÒDIC que el cap de setmana del 30 d’abril i l’1 de maig començaran a operar i ho faran amb els vols plens. «No vull que se’m mal interpreti però són vols fàcils d’omplir perquè els avions no són gaire grans», va declarar. Tot i així, de moment la companyia no ha començat la campanya de comunicació i tampoc ha posat a la venda els bitllets d’avió ni per mitjà d’Internet ni a través d’agències de viatges.

Un fet que, segons Soriano, canviarà la propera setmana. El president de la companyia aèria va subjectar que ja han començat a parlar amb vàries agències tant del Principat com de la Seu d’Urgell i de Madrid –destinació del primer vol– i que la setmana que ve els interessats ja podran reservar la seva plaça. Concretament, Jorge Soriano va exposar que han conversat amb dues agències andorranes, dues de la capital urgellenca i tres de Madrid, a més d’un majorista teleoperador, perquè es puguin adquirir els primers bitllets amb destinació a la capital espanyola «a partir del 15 o el 16 d’aquest mes».

Amb tot, des de l’Associació d’Agències de Viatges d’Andorra (AAVA) van manifestar que no tenen constància de l’inici d’activitat de la companyia. «Oficialment no hem rebut cap notícia. No sabem res més del que ha sortit a la premsa», va afirmar la seva presidenta, Christiane Pablo. De fet, Pablo va explicar que per comercialitzar els vols no és necessari passar per l’associació. «Ho poden fer a través d’Internet o per la seva banda, però entenc que si és una companyia regular, encara que sigui privada, el que els interessa és eixamplar les seves vendes i per tant, estar en totes les agències possibles», va argumentar.

Des de l’AAVA van exposar que a nivell de timing és possible comercialitzar els bitllets d’un dia per l’altre però «no és del tot seriós». «Si d’avui per demà ve algú a vendre bitllets la Seu-París ens ho pensaríem d’unes vegades», van manifestar. I van concloure que «si volen comercialitzar que ho diguin, que ens passin informació. Perquè sense informació no podem donar una opinió fonamentada».

Previsió del primer vol/ El president d’Andorra Airlines va comunicar que el primer vol s’ha programat en cap de setmana i amb destinació a Madrid «per aprofitar el volum de gent que es mou entre les dues ubicacions». A part, la companyia ja té unes places reservades per «persones convidades» que «esperem que puguin conèixer la Seu i també el Principat i quedar-se aquí el cap de setmana».

Amb aquesta previsió i tenint en compte que els avions són com a màxim de 70 places i per tant «fàcils d’omplir», Jorge Soriano es va mostrar convençut que el primer viatge de la companyia serà un èxit. «Hi ha hagut molta gent que ens ha consultat, sobretot per via del correu electrònic. A totes aquestes persones ara se’ls contestarà i només amb això ja omplirem el cap de setmana», va garantir.

El gerent de l’empresa no es va mostrar preocupat pel poc marge de temps que tindran els possibles viatgers per comprar els bitllets i va recordar que un cop assolit Madrid, afegiran Porto a la seva cartera de destinacions. Encara amb el programa per tancar, Soriano va avançar que «cap el dia 20» ja es podrà volar fins a Palma de Mallorca i entre finals de maig i principis de juny, s’inclourà París. Properament, segons va assenyalar, la companyia farà públic un comunicat per explicar els detalls del seu full de ruta que preveu incloure com a destinacions en la propera fase Alemanya, Bèlgica, el Regne Unit, Holanda i Itàlia.

Relació amb el Govern/ El fet que Jorge Soriano estigués imputat per la trama de corrupció del cas Mercuri que va remoure la política municipal de Sabadell va provocar que, finalment, el Govern no assistís a la presentació del projecte d’Andorra Airlines que va tenir lloc el passat 2 de febrer al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Respecte aquest fet, Soriano –que entre altres càrrecs se l’imputa el de tràfic d’influències o prevaricació– va expressar que «va ser un fet puntual».

«Després del dia 2 hem parlat i hem intercanviat impressions bastant sovint», va certificar. El president de l’empresa va asserir que l’Executiu és plenament coneixedor del programa de treball de la companyia i que conversen amb regularitat. «Els dos governs involucrats estan al corrent de tot, com també ho està Direcció d’Aeroports de Catalunya», va aclarir. I va agregar que «n’estan al corrent, ho veuen amb bons ulls i ens recolzen».

En aquell moment, el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, va declarar que «no ens ha semblat gens bé» que durant les converses mantingudes amb el president d’Andorra Airlines el propi Soriano «no ens hagi posat en coneixement de la seva situació». Tot i les paraules de Camp del febrer, el gerent de la companyia aèria va anunciar ahir que «no m’han demanat cap explicació» ni «hi ha hagut cap conversa sobre això». Soriano ho va atribuir a què «són moments en què les forces polítiques i els càrrecs públics han de prendre decisions, però no hi ha res més enllà d’això». «És un fet puntual», va reiterar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT